Fodbold

Ny turnering har øget presset på trænerne, mener Hareide

Åge Hareide lægger ikke skjul på, at han er glad for Nations League og håber på oprykning, der vil give sjovere kampe i næste udgave af turneringen.

I dagene op til Danmarks kamp i Dublin berettede irske medier om en presset irsk landstræner. Martin O’Neill skulle levere gode resultater i de kommende to hjemmekampe for at undgå en fyreseddel.

Krisesnakken i medierne er ikke forstummet dagen efter 0-0-kampen, og et andet sted i Europa er der opstået lignende skriverier.

I kølvandet på Tysklands 0-3-nederlag til Holland skriver det tyske fodboldmagasin Kicker, at det kan være tid til en ny start. Bild giver bundkarakter til landstræner Joachim Löw, der også har udtalt, at ”man må regne med trænerdebat”.

I Danmark sidder Åge Hareide ganske sikkert i landstrænersædet, men alligevel kan han godt mærke, at den nye UEFA-turnering, Nations League, der gør op med de kedelige venskabskampe, har øget presset på trænerne.

- Det er jo sådan, at der altid er pres på trænerne, selv om det er venskabskampe, men det er klart, at med turneringskampe bliver det noget helt andet, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Tyskland kan rykke ud af gruppe A og ned i gruppe B. Irland er også værtsnation ved EM 2020, og hvis de skulle rykke ned, havner de i tredje seedningslag. Der er en masse økonomiske konsekvenser, men sådan er fodbold. For mig er fodbold pres, konsekvenser, økonomi, og hvor ting lykkes og ikke lykkes.

Men er det også det, der gør det sjovt?

- Det synes jeg. For mig er det sådan. Jeg tror, at Nations League bare skal sætte sig lidt hos tilskuerne også, så bliver det måske endnu sjovere i fremtiden. Og for os handler det om at rykke op i gruppe A, fordi det giver nogle store kampe, og det, tror jeg, alle vil sætte pris på, siger Danmarks landstræner.

I Nations League er der 11,5 millioner kroner til hver gruppevinder samt oprykning til divisionen over med undtagelse af A-gruppen.

Vinder Danmark sin gruppe, og er Hareides tropper også bedst i playoffkampene i marts 2020, udløser det en EM-billet, såfremt holdet skulle fejle i den normale kvalifikation til slutrunden.

Danmark har to kampe tilbage i sin Nations League-gruppe. Wales venter på udebane den 16. november, og tre dage senere gælder det Irland i Aarhus.