Fodbold

Tysk stjerne revser medier og fans efter ny nedtur

Midterforsvaren føler sig uretfærdigt behandlet af medierne i deres kritik af det tyske landshold.

Der er ikke blevet skrevet mange rosende ord om ’Die Mannschaft’ i medierne på det sidste. Og med lørdagens 3-0-nederlag til Holland er der atter blevet åbnet op for kritikken i de tyske medier.

Det første nederlag til Holland i 16 år har eksempelvis fået det tyske fodboldmagasin Kicker til at kalde på en ny start, mens Bild giver bundkarakter til landstræner Joachim Löw og kalder hans hold for en karikatur.

Nu flyder der også fordømmende ord den anden vej. Midterforsvareren Mats Hummels langede nemlig ud efter de kritiske medier og fansene efter Holland-kampen.

- Vi kommer til at få én på tuden igen. Der bliver skudt på alt og alle. Det er respektløst, hvis du spørger mig. Det er jo ikke fordi vi på en eller anden måde lever i fortiden, lød det ifølge den tyske avis Der Tagesspiegel fra Mats Hummels, da han efter kampen blev spurgt, om han forventede kritik.

Netop kritikken af de tyske landsholdsspillere har været massiv efter deres tidlige exit ved VM-slutrunden i sommer. Nu har verdensmestrene fra 2014 så tabt seks ud af deres sidste 10 kampe, og for tredje kamp i træk lykkedes det ikke for det tyske mandskab at score mod Holland.

Landstræner Joachim Löw forlængede tidligere på året sin kontrakt med det tyske forbund, så den strækker sig til 2022. Men de dårlige resultater får nu flere medier til at sætte spørgsmålstegn ved Löws fremtid som landstræner. En debat, som den tyske træner selv finder helt forventelig.

- Selvfølgelig må man regne med det, og det må man leve med. Når man viser den slags præstation, har vi alle et ansvar. Først og fremmes har jeg det som landstræner, sagde han til ZDF efter Nations League-nederlaget

Hans forsvarer mener dog ikke at medierne respekterer hans træner, ham selv eller hans kollegaer.

- Vi bliver behandlet som fuldtidsamatører, men det må vi jo leve med. Det vil altid være sådan i fodbold, at medierne og fansene vil behandle os uden respekt, siger Mats Hummels.

Med nederlaget til Holland ligger Tyskland nu sidst i deres Nations League-gruppemed et enkelt point. Gruppen toppes af verdensmestrene fra Frankrig, og de to hold mødes i Paris tirsdag klokken 20.45.