Fodbold

Usain Bolt forstår ingenting af, at han skulle dopingtestes

To screenshots fra Usain Bolts Instagram-story, hvor han viser sedlen, der bekræfter, at han har været til dopingkontrol, frem. usainbolt på Instagram

Usain Bolt er ikke tilfreds med, at han fik besøg af de australske dopingmyndigheder mandag. Dette havde han behov for at dele på Instagram.

Verdens hurtigste mand, Usain Bolt, har lagt løbeskoene på hylden og forsøger i øjeblikket at slå igennem som professionel fodboldspiller.

Han har dog ingen kontrakt med en klub i øjeblikket og må således betragtes som amatør, selvom han i øjeblikket spiller testkampe for den australske fodboldklub Central Coast Mariners, som spiller i landets bedste række.

Tilværelsen som amatør betyder tilsyneladende ikke, at han slipper for besøg fra dopingkontrollen. Dette fandt han ud af mandag.

- Hvordan i alverden bliver jeg kaldt ind til dopingkontrol i dag? Jeg er jo ikke engang professionel fodboldspiller endnu. Seriøst, lyder det fra Usain Bolts Instagram-story, hvor han filmer sig selv med sin telefon.

Hans utilfredshed med situationen skinner igennem kameralinsen på samme vis, som det var tydeligt for enhver at se, hvor meget han nød at være på fodboldbanen fredag. Her fik Usain Bolt debut i startopstillingen for Central Coast Mariners, som spillede en træningskamp. Her scorede Bolt to gange og jublede i vanlig stil.

Tre dage senere fik han besøg af de australske dopingkontrollanter, og bekræftelsen for det visit viser Bolt i sin Instagram-story til sine små ni millioner følgere, mens han fortæller om besøget.

- Jeg spurgte kvinden: "Hvorfor skal jeg testet, når jeg ikke skrevet under med nogen klub endnu?" Hun svarede, at hun var blevet informeret om, at jeg var topidrætsudøver og dermed måtte testet. Okay så, lyder det opgivende.

32-årige har dog langt fra opgivet drømmen om en professionel fodboldkontrakt. Med sine to mål fredag har han ikke spillet sig længere væk fra en kontrakt. Faktisk mener blandt andet ESPN at vide, at jamaicanerens karriere meget vel kan tage fart. De sender ham mod en 'unavngiven europæisk' klub.