Fodbold

Drømmemål grundlagde dansk sejr over Østrig

Et reservepræget herrelandshold slog Østrig med 2-0 på hjemmebane i en venskabskamp.

For tiende hjemmekamp i træk gik Danmarks herrelandshold fra banen uden nederlag, da Åge Hareides tropper i Herning slog Østrig i en venskabskamp.

Med Hareide på sidelinjen har Danmark nu ikke tabt en kamp i ordinær spilletid i mere end to år. Nordmanden var ikke med, da vikarlandsholdet tabte med 3-0 til Slovakiet for godt en måned siden.

Danmark 2-0 Østrig

  • 1-0 Lukas Lerager (29')
  • 2-0 Martin Braithwate (90'+3)
  • Gule kort: Martin Hinteregger, Kevin Wimmer
  • Dommer: Ola Hobber Nilsen, Norge
  • Tilskuere: 7386 på MCH Arena i Herning

Lyn-analyse

Venskabskampe er ikke venlige over for os, der elsker at blive underholdt. De virker ligegyldige. Nærmest overflødige.

Men derfor kan man selvfølgelig godt glæde sig over 2-0 og tælle videre under Hareide. 22 kampe uden tab. Flot i sig selv. Men ikke ret meget nyt. Jo, Lukas Lerager og Pierre-Emile Højbjeg spillede sig nærmere.

2-0 og tilbage til studiet.

Referat

Af Ritzau

Danskerne havde flest muligheder, og sejren må betragtes som fortjent efter en kamp, der bød på væsentligt flere målchancer end lørdagens søvndyssende nullert i Irland.

Åge Hareide havde tirsdag seks nye spillere i startopstillingen sammenlignet med holdet, der startede mod Irland.

Selv om den sædvanlige midterakse på holdet var væk, viste de danske spillere en god indbyrdes forståelse og kombinerede flere gange hurtigt rundt om østrigerne.

Ser man bort fra en stor østrigsk mulighed allerede efter 18 sekunder, stod der Danmark på første halvleg.

På midtbanen viste energiske Pierre-Emile Højbjerg og Lukas Lerager, at de gerne vil spille sig tættere på en startplads i de kommende to kampe i Nations League mod Wales og Irland i november.

Særligt Højbjerg var allestedsnærværende og tilbød sig ofte til korte afleveringer eller tog dybdeløb for at bryde de østrigske kæder, men det var hans midtbanekollega, som indtog aftenens hovedrolle.

Det skortede på de helt oplagte målchancer, så der skulle et dommedagshug af Lukas Lerager til at bryde dødvandet på måltavlen efter knap en halv time.

På kanten af feltet spillede han først bande med Yussuf Poulsen, dernæst bande med Pione Sisto, og så firsttimede Bordeaux-spilleren bolden i målhjørnet. Det var den 25-årige midtbanespillers første landskampsmål.

Kampbilledet forblev det samme efter den danske scoring. Danskerne havde bolden mest, men målmand Richard Strebinger blev ikke sat på flere seriøse prøver i første halvleg.

I pausen blev Yussuf Poulsen og en anonym Kasper Dolberg pillet af banen til fordel for Martin Braithwaite og Christian Gytkjær.

Sidstnævnte spillede sin første landskamp i næsten to år, og han gjorde sig hurtigt positivt bemærket. Først tilkæmpede han sig et frispark i en farlig position, og dernæst spillede han Martin Braithwaite fri til en god mulighed, som blev brændt.

Inden havde også Østrig haft et nærgående forsøg ved Florian Kainz, der rettede et skud af, men måtte se bolden sejle lige forbi stolpen.

I kampens sidste 20 minutter var der flere gange ved at opstå farlige muligheder foran Kasper Schmeichels mål, men kampens andet mål faldt i den anden ende.

Efter sløset forsvarsspil var Martin Braithwaite pludselig fri, og han udnyttede den store mulighed til endegyldigt at sikre landsholdets femte sejr i 2018.