Fodbold

Wales slår Irland og lægger stort pres på Danmark

Harry Wilson sikrede Wales en sejr på 1-0 mod Irland på en forrygende frisparksscoring.

Wales hentede en vigtig sejr i Danmarks Nations League-gruppe, da det blev til 1-0 ude mod Irland. Et flot frisparksmål af Derby-spilleren Harry Wilson blev afgørende for Wales, som i sin sidste gruppekamp tager imod Danmark.

Stilling

  1. 1. Wales 6 (5-3)
  2. 2. Danmark 4 (2-0)
  3. 3. Irland 1 (1-5)

Mens Wales og Irland har én kamp tilbage, har Danmark to kampe i hånden.

Sejren til Wales betyder, at Danmark ikke kan tåle at tabe opgøret i Wales den 16. november, hvis danskerne skal gøre sig forhåbninger om at vinde gruppen og dermed rykke om i Nations Leagues A-række. Gruppesejren giver samtidig en ekstra chance for at sikre sig en billet til EM i 2020, hvis det skulle glippe i den almindelige kvalifikation, som først starter næste år.

Spiller Danmark uafgjort i Wales, er en sejr på hjemmebane mod Irland i den sidste gruppekamp påkrævet.

Irerne er nu uden chance for at ende som etter i gruppen og skal nu slås for at undgå nedrykning fra Nations League-gruppen.

Wales stillede op uden stjerner som Gareth Bale og Aaron Ramsey, men det lykkedes alligevel gæsterne at komme i front efter en jævnbyrdig første halvleg.

Den Liverpool-ejede offensivspiller Harry Wilson hamrede til læderet på et frispark i det 58. minut. Bolden tordnede i modsatte hjørne af målmand Darren Randolph, som måbende konstaterede walisernes føring.

Irland forsøgte at etablere et modpres, men Wales var flere gange tæt på at fordoble føringen i den anden ende.

Efter 90 minutter samt tillægstid måtte Irland konstatere, at holdets måltotal var den samme som i kampen mod Danmark. Denne gang rakte det dog ikke til point.