Fodbold

Lyngby vil ophæve kontrakten med Nicki Bille

Lyngby Boldklub meddeler, at de har tænkt sig at ophæve Nicki Billes kontrakt, efter at han mandag blev anholdt.

Nicki Bille, som skiftede til Lyngby i sommer, er snart fortid i klubben, efter at han blev anholdt mandag. Det bekræfter førstedivisionsklubben mandag aften.

- Vi kan på nuværende tidspunkt konstatere, at Nicki Bille har forbrudt sig mod klubbens værdier, etik og moral i en sådan grad, at det er uforeneligt med at repræsentere Lyngby Boldklub. Grænsen er langt overskredet – og det får naturligvis en konsekvens, lyder det i pressemeddelelsen underskrevet af klubben.

30-årige Nicki Bille blev anholdt i København, og det får altså nu sportslige konsekvenser for den tidligere landsholdsspiller.

- Lyngby Boldklub vil derfor hurtigst muligt tage initiativ til at mødes med Nicki Bille og hans agent med henblik på at ophæve aftalen.

Efter nyheden om anholdelsen af deres angriber har klubben forsøgt at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

- Vi aner ikke noget om sagens indhold. Der er også tvivl om, hvorvidt han er skyldig eller ikke skyldig, fortalte Lyngbys cheftræner, Mark Strudal, til TV 2 SPORT tidligere på aftenen.

Her kunne Strudal også oplyse, at Nicki Bille efter klubbens oplysninger skulle for et grundlovsforhør tirsdag. I mandagens pressemeddelelse fortæller klubben, at de fortsat ikke kender alle detaljerne i sagen.

Københavns Politi bekræftede mandag aften, at der havde været en episode med uorden og slagsmål i byen, som endte i en anholdelse. Vagthavende Kristian Rhodin ville ikke sætte navn på den anholdte.

Nicki Bille skrev i sommer en kontrakt med Lyngby for et enkelt år, efter at han havde spillet i udenlandske klubber i otte år.

Han har spillet tre landskampe, hvor han scorede et enkelt mål.

Mandagens hændelse er endnu en i rækken af uheldige episoder for angriberen, som i sommer blev idømt en måneds ubetinget fængsel for vold mod en kvinde i Monaco. Derudover skulle han betale en bøde på 5500 kroner samt godt 22.000 kroner til offeret.

Lyngby Boldklub skriver i forbindelse med pressemeddelsen, at de ingen yderligere kommentarer har til sagen.