Andersen forventer hurtigt exit fra Italiens mest effektive forsvar

16x9
Joachim Andersen regner med at blive solgt i sommerens transfervindue. Foto: Andreas Solaro / Ritzau Scanpix

Joachim Andersen har spillet samtlige minutter i Sampdorias midterforsvar i denne sæson, men planen er, at han ikke er i klubben til næste sæson.

22-årige Joachim Andersen, der lige nu er en del af det mest effektive forsvar i Serie A, kan meget vel spille i en større klub end italienske Sampdoria efter sommerens transfervindue. Allerede nu er det hensigten, at han skal videre efter blot én sæson som fast mand, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Det er Sampdorias strategi at hente unge spillere billigt og sælge dem dyrt. Det har de været superdygtige til, og det er også planen med mig til sommer.

Sampdoria ligger på en øjeblikkelig femteplads i den bedste italienske række. Med fire indkasserede mål har klubben lukket færrest mål ind af alle hold, hvilket Joachim Andersen har en stor andel i. Han har spillet alle ni kampe fra start til slut i Sampdorias midterforsvar.

- Det er dejligt at være mig lige nu. Jeg får en masse ros, og jeg synes også, jeg har gjort det godt, siger han.

Joachim Andersen kom til Sampdoria fra hollandske Twente sidste sommer, og i den første sæson fik han ikke meget spilletid.

Det har i den grad ændret sig denne sæson, hvor han er sikker mand på holdkortet hver gang. Et forløb, der ikke kommer bag på danskeren.

- Sampdoria har hele tiden sagt, at det første år var en læringsperiode. Det andet år skulle jeg spille, og så ville de sælge mig, siger Joachim Andersen.

Unge Andersen kommer fra FC Midtjyllands ungdomsakademi og blev i 2013 solgt til Twente som bare 17-årig. 

Han har stadig sin debut på landsholdet til gode, men har spillet på alle ungdomslandsholdene og er lige nu fast mand på det U21-landshold, der til sommer skal spille EM.