Fodbold

Real Madrid fyrer træneren

Den spanske storklub Real Madrid har fyret sin træner, Julen Lopetegui. Erstatningen bliver foreløbig den tidligere Real-spiller Santiago Solari.

Real Madrids forfærdelige sæsonstart får nu konsekvenser. Mandag aften har klubben valgt at stoppe samarbejdet med træneren Julen Lopetegui efter bare 140 dage i jobbet. Det skriver Real Madrid på sin hjemmeside.

Samtidig oplyser Real Madrid, at klubbens midlertidige træner bliver Santiago Solari. Søndag aften var flere spanske medier ellers sikre på, at afløseren ville blive den tidligere Juventus- og Chelsea-træner Antonio Conte.

I løbet af mandagen skulle Real Madrids ledelse dog være løbet ind i flere problemer, hvis man skal tro de spanske medier. For det første har der været problemer med at få Conte ud af sin Chelsea-kontrakt, som han stadig er tilknyttet efter sin fyring i juli.

Samtidig skulle Reals spillertrup have udtrykt skepsis over for et samarbejde med italieneren, der har vundet titler i både Italien og England. Det skulle være Contes meget direkte og intense ledelsesstil, der har fået spillerne i Real Madrids omklædningsrum til at stejle, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forfærdelig sæsonstart

Denne sæsons Real Madrid-hold har fået den værste ligastart siden 01/02-sæsonen med bare 14 point ud af 30 mulige, hvilket rækker til en niendeplads i La Liga. Samtidig er Lopeteguis sejrsprocent på 42 den værste af alle Real-trænere siden Alfredo di Stéfano i 90/91.

Julen Lopetegui nåede at stå i spidsen for Real Madrid i 14 kampe inklusiv Super Cuppen, La Liga og Champions League. Heraf vandt storklubben kun seks kampe. Hans sidste kamp i klubben blev en ydmygelse mod ærkerivalerne fra FC Barcelona, hvor hovedstadsklubben tabte 1-5.

- Det er målet med beslutningen, som er truffet fra øverste sted i klubben, at der stadig kan ændres på dynamikken på førsteholdet, mens alle sæsonens mål stadig er opnåelige, skriver Real Madrid i sin pressemeddelelse.

Den nu fyrede træner blev under stort postyr ansat som afløser for Zinedine Zidane umiddelbart inden VM-slutrunden i sommer. Da aftalen blev offentliggjort, fik Lopetegui omgående en fyreseddel fra Det Spanske Fodboldforbund, der sendte ham hjem fra Rusland et døgn før Spaniens VM-premiere.

Den 'foreløbige træner'

Argentinske Santiago Solari overtager Real Madrids førstehold med en beskeden trænerfaring. Fra 2013 til 2016 var han ungdomstræner i klubben, inden han blev træner for andetholdet fra 2016. Det job har han haft, indtil han mandag blev udnævnt som midlertidig førsteholdstræner.

Som aktiv spiller har Solari også haft tilknytning til Real Madrid. Han spillede over 130 kampe for klubben fra år 2000 til 2005. Derudover har Solari blandt andet spillet for lokalrivalerne Atlético Madrid og den italienske storklub Inter.

Solaris første træning bliver tirsdag, men Real Madrid slår fast i sin pressemeddelelse, at han er klubbens foreløbige træner. Dermed er der lagt op til mere trænernyt og en permanent ansættelse i den nærmeste fremtid.