Fodbold

Real Madrids spillere vil gerne have Michael Laudrup, siger agent

Michael Laudrup har til stor ærgrelse fra sidelinjen fulgt med i Real Madrids nedtur, som mandag førte til en fyring af træneren.

Når storklubben Real Madrid fyrer en træner, går det ikke ubemærket hen. Heller ikke i dette tilfælde, efter at hovedstadsklubben mandag aften valgte at fyre Julen Lopetegui.

Lige nu gør det ondt at se en af 'mine' klubber i al den modgang

Michael Laudrup

Og da Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, tirsdag morgen gik ud på det sociale medie Twitter og skrev ting om Michael Laudrup og Real Madrid, blev rygtebørsen blot endnu mere livlig.

- Real Madrids spillere vil gerne have Michael Laudrup. Jeg vil mene, de er meget kloge. Hvem vil ikke gerne arbejde med personligheder som Zidane (tidligere træner, red.) og Laudrup? spørger Tutumlu retorisk.

TV 2 SPORT har siden snakket med Tutumlu, som uddyber:

- Michael Laudrup vil altid være på tale, når Real Madrid skal have ny træner, for han er en legende i Real Madrid. Det er ingen hemmelighed, siger Tutumlu til TV 2 SPORT.

Laudrup: Det gør ondt at se Real i modvind

Michael Laudrup har to gange tidligere prøvet kræfter med trænerjob i Spanien. I 2007 til 2008 for Getafe og i 2010 til 2011 for Mallorca. I begge tilfælde forlod han klubberne før sit kontraktudløb. Han har de seneste fire år stået i spidsen for klubhold i Qatar. Senest i Al Rayyan, som han efter to år stoppede hos i maj, hvorefter han satte sin trænerkarriere på pause på ubestemt tid.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft skal man dog ikke forvente, at Laudrup bliver præsenteret i Real Madrid på baggrund af agentens udmelding tirsdag.

- Det er Tutumlu, så jeg synes, man skal tage det meget stille og roligt. Det er navne fra den øverste hylde, der er på tale i Real Madrid i øjeblikket. Og det bliver spændende at se, hvad der sker inden for de næste to uger, siger Flemming Toft.

Selv vil Laudrup ikke snakke om eventuelle rygter. Men at Real Madrid i øjeblikket blot har 14 point efter ti kampe og er nummer ni i ligaen, påvirker ham.

- Det gør ondt, når en af de klubber, jeg har et særligt forhold til, kommer i modvind, som Real Madrid i øjeblikket, siger Michael Laudrup til TV 2 SPORT.

- Real Madrid har stadig mange gode spillere til fremtiden som eksempelvis Asensio og Isco. Så de skal nok komme tilbage, men lige nu gør det ondt at se en af 'mine' klubber i al den modgang.

Laudrup havde set Real Madrid-nedturen komme

Michael Laudrup tog det 'forbudte skifte' i 1994, da han forlod Barcelona til fordel for rivalerne Real Madrid.

Her opnåede han hurtigt stor popularitet, da han var en bærende del af holdet, der vandt mesterskabet i danskerens første sæson. Mesterskabet har dog i de seneste sæsoner ikke været inden for rækkevidde for Real Madrid. Heller ikke i denne sæson, og det overrasker ikke for alvor Laudrup.

Michael Laudrups trænerkarriere

2000-2002 Assistenttræner for det danske landshold (kontraktudløb)

2002-2006 Brøndby IF (kontraktudløb)

2007-2008 Getafe (stoppede et år før kontraktudløb)

2008-2009 Spartak Moskva (fyret)

2010-2011 Mallorca (stoppede næsten et år før kontraktudløb)

2012-2014 Swansea (fyret)

2014-2015 Lekhwiya (kontraktudløb – uenighed om forlængelse)

2016-2018 Al-Rayyan (kontraktudløb)

- Jeg synes, man kunne fornemme det lidt i sidste sæson, hvor de blev hægtet af i mesterskabskampen, som Barcelona vandt med 17 point ned til Real på tredjepladsen. Da mesterskabet måtte opgives, koncentrerede de alt om Champions League – og det er usædvanligt for en storklub som Real Madrid, at de må opgive kampen om mesterskabet.

Mens kampen blev opgivet nationalt, blev de høje forventninger i Champions League indfriet, da de for tredje år i streg løftede Europas største klubtrofæ. Dette har ingen andre gjort.

De har dog ikke formået at tage succesoplevelsen fra Champions League i maj med ind i den nye sæson, hvor både cheftræner Zinedine Zidane samt holdets største stjerne, Cristiano Ronaldo, ikke er en del af klubben mere.

- Der er mange årsager til den dårlige sæsonstart i dette efterår. Mest af alt, at Cristiano Ronaldo er væk. Det er trods alt 40-50 mål og en masse andet, der er forsvundet. Og hvor finder man lige en ny målscorer med bare 20-25 mål i sig?

- Modric synes slidt, og det er ikke underligt. Han er 33 år, havde en lang og hård sæson, der toppede med Kroatiens finaleplads ved VM. Og der er andre VM-spillere, der har været mærket efter sommeren.

Indtil videre har Real Madrids præsident, Florentino Perez, givet sig selv 14 dage til at finde ud af, hvem der skal være træner for klubben, efter at de mandag udnævnte træneren for andetholdet, Santiago Solari, som midlertidig træner.