Fodbold

Bendtner: - Det er en ting, der skal overstås

Fredag falder der dom i sagen, hvor Nicklas Bendtner er tiltalt for vold. Sagen har dog ikke påvirket Bendtners arbejde i Rosenborg, siger han.

Torsdag aften scorede Nicklas Bendtner, da han var med til at sende Rosenborg i den norske pokalfinale.

Fredag klokken 9.30 venter der angriberen en noget anden opgave, når han sidder i Københavns Byret tiltalt for straffelovens paragraf 244 om simpel vold.

Selvom Bendtner i værste fald kan idømmes fire og et halvt års fængsel, har sagen ikke påvirket hans arbejde.

- Jeg har talt med Rini (Coolen, træner i Rosenborg, red.) løbende og har sagt, at jeg er klar til at spille de kampe uden nogen tanke på det.

Er det ikke svært?

- Nej, for som fodboldspiller går du igennem rigtig mange faser. Du kan have rigtig mange ting uden for banen. Det kan være familieliv og så videre, så du lærer ligesom at administrere fodbold som værende et arbejde og så have privatliv udenfor, sagde Nicklas Bendtner efter torsdagens kamp til norsk presse.

Scoringen i pokalkampen var Bendtners første siden hændelsen i København natten til den 9. september.

En uoverensstemmelse med en taxachauffør i København endte i et voldeligt sammenstød.

Ifølge anklageskriftet er taxachaufføren tiltalt for at have forsøgt vold, idet han blandt andet kastede en genstand efter Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff. Det fik Bendtner til at slå chaufføren i ansigtet og efterfølgende sparke ham i hovedet, fremgår det af anklageskriftet.

Begge nægter sig skyldige, og Bendtner ser frem til at få sat et punktum i sagen.

- I morgen (i dag, red.) er vi alle sammen klogere på mange ting, og så har vi en enormt vigtig kamp igen på søndag, siger Bendtner.

- Det er en ting, der skal overstås, og så ved jeg, hvor jeg står. Så er der igen fuld fokus på kampen søndag, hvor tre point kan sætte os i en meget gunstig situation.

Nicklas Bendtner og Rosenborg vandt pokalsemifinalen med 2-1 over Start.

Søndag møder Rosenborg Odds Ballklubb i den norske liga, hvor Rosenborg kan tage et stort skridt mod mesterskabet. Trondheim-klubben indtager førstepladsen med tre spillerunder tilbage og et forspring på fem point til Brann på andenpladsen.