Fodbold

Bendtner kan spille for Danmark efter afsoning, siger DBU

Efter afsonet voldsdom er det op til Åge Hareide, om Nicklas Bendtner kan spille på landsholdet, siger DBU.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner behøver ikke at være færdig som landsholdsspiller, selv om han fredag blev idømt en voldsdom på 50 dages ubetinget fængsel for en episode i København i september. 

Det siger fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union Peter Møller. Efter afsonet dom er det op til landstræner Åge Hareide, om Bendtner skal udtages til A-landsholdet. 

- Det er ligesom i resten af samfundet. Når straffen er udstået, er det op til Åge Hareide at vurdere, om Nicklas Bendtner skal spille på landsholdet. 

- Fra DBU's side kan man stadig godt spille på landsholdet, når man har udstået sin straf, siger Peter Møller.

Hareide kaldte det 'utænkeligt' i september

Dermed spiller DBU bolden over til landstræneren, som i begyndelsen af september mere eller mindre udelukkede, at Bendtner kunne have en fremtid på landsholdet, såfremt han blev dømt for vold.

- Det vil være utænkeligt at have en mand dømt for vold på landsholdet, hvis det skulle komme så vidt, sagde Hareide den 9. september.

Nu kan det altså ende med, at DBU giver grønt lys til, at Bendtner kan blive udtaget, men at Hareide, som i sidste ende står med det sportslige valg, vælger at se bort fra angriberen.

Efter domsafsigelsen fredag havde Hareide dog ændret sin mening om emnet.

- Hvis han (Nicklas Bendtner, red.) er god nok til at spille på landsholdet, så kan han komme tilbage. Hvis man har modtaget en dom, og denne er afsonet, skal man ikke forfølge folk. Det er ikke sådan det fungerer i samfundet, siger Hareide til BT.

Ingen landskampe under afsoning

DBU fastslår dog, at inden dommen er afsonet, eller mens Bendtner venter på at afsone, kan han ikke spille i den røde-hvide trøje. 

- Det (dommen, red.) er rigtig skidt. Isoleret set er det synd for Nicklas Bendtner. Den har den effekt, at man som voldsdømt ikke kan spille på landsholdet.

- Så er det lige meget, om man hedder Nicklas Bendtner, spiller på U16-landsholdet eller kvindelandsholdet eller hedder Christian Eriksen. Det er de samme etiske regler. 

- Man skal være rollemodel for unge mennesker, og det hænger ikke sammen med at skulle en tur i fængsel, siger Peter Møller. 

Efter dommen har Bendtners klub, Rosenborg, meldt ud, at angriberen er en del af planerne i fremtiden.

- Vi tager vare på Nicklas, og så er der et retssystem, der dømmer Nicklas, siger Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug.