Fodbold

Bendtner slog taxachauffør med knytnæve, viser video i retten

Videomateriale viser, at Nicklas Bendtner stak taxachauffør en knytnæve natten til søndag 9. september.

Nicklas Bendtners voldssag bliver fredag afgjort i Københavns Byret.

Efter de indledende formalia blev tre videoer vist i retslokalet. Den ene viser, at den 30-årige Rosenborg-angriber slog en taxachauffør med knytnæve natten til søndag 9. september foran Nationalbanken i København.

Ifølge anklageskriftet sparkede Bendtner taxachaufføren i ansigtet efterfølgende, men det fremgår ikke af videomaterialet.

Det ses heller ikke, at taxachaufføren kastede en dåse efter Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff, hvilket han er sigtet for.

Videoerne er ikke offentligt tilgængelige, fordi de bliver brugt som bevismateriale i sagen.

TV 2s retsreporter Janni Pedersen er til stede ved retssagen, og hun liveblogger løbende her på sport.tv2.dk.

Hun beskriver videoerne således:

Første video

... er optaget fra et kamera i taxaen, men viser ikke selve slåskampen.

Chaufføren sidder med sin mobil og taler i telefon, mens han kører. En kasketklædt Nicklas Bendtner træder ind i taxaen med kæresten Philine Roepstorff. Det er utydeligt, men Bendtner og Roepstorff taler sammen. Bendtner beder taxachaufføren køre udenom noget. Det gør han.

Samtalen fortsætter mellem Bendtner og Roepstorff. Der er musik i baggrunden. Det lyder, som om de to diskuterer, men det er meget svært at høre, hvad der bliver sagt.

- Du skal ligeud, råber Bendtner højt til taxachaufføren.

Philine Roepstorff blander sig. De råber begge højt. Bendtner og Roepstorff stiger ud af bilen.

- Fucking luder, siger taxachaufføren.

Han ringer til en og brokker sig tydeligt. Taxachaufføren kører videre, mens han taler i telefon. En bippende lyd indikerer, at han har glemt at spænde sikkerhedsselen.

Taxachaufføren kører forbi Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff igen, og de råber af hinanden.

- Lille luder, lyder det fra taxachaufføren henvendt til Roepstorff, inden han stiger ud af taxaen.

Der er stille i lidt tid. Taxachaufføren sætter sig ind i bilen igen og beskriver over for personen, han taler i telefon med, at "han havde hvid hættetrøje på". Han ser sig i spejlet. Fra telefonen bliver der spurgt, om politiet skal inddrages.

- Du ser rystet ud, lyder det videre.

Taxachaufføren kører langsomt videre, mens han fortsætter med at tale i telefon. Det er utydeligt, hvad der bliver sagt. Chaufføren ringer til politiet, og det afslutter anklagerens afspilning af første video.

Anden video

... er også optaget fra taxaen, men her er kameraet vendt fremad. Det fremgår ikke, at taxachaufføren kaster noget efter Bendtner og Roepstorff, og man kan heller ikke se Nicklas Bendtner sparke taxachaufføren.

Nicklas Bendtner stiger ind i taxaen, hilser og giver en adresse. Taxaen holder tilbage for en bil, men Bendtner beder ham køre udenom. Taxaen stopper for rødt lidt efter Kongens Nytorv og vil dreje til venstre, men Bendtner og Philine Roepstorff råber: "Kør ligeud".

Taxachaufføren råber efter de to. De råber igen. Han går mod Bendtner.

Nicklas Bendtner stikker taxachaufføren en knytnæve i ansigtet, så han falder bagover på bilens kølerhjelm. Kort efter vender Bendtner og Roepstorff om og går.

Tredje video

... er fra Nationalbankens videoovervågning.Taxaen og nogle træer dækker for hændelserne, så man kan ikke se, hvad der sker, efter bilen holder ind til siden.

Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff går på gaden, mens de råber og gør fagter i retning af taxachaufføren.

Taxaen holder ind til siden. Efter få sekunder aner man Bendtner og Roepstorff, der forlader stedet.

Herunder får du overblik over forløbet før retssagen:

Nicklas Bendtners voldssag

 1. 2018

  1. Bendtner anmeldt for vold

   Søndag 9. september kommer det frem, at Nicklas Bendtner er anmeldt for vold efter en episode med en taxachauffør om natten.

    

   - Chaufføren har været eller skal på operationsbordet med en brækket kæbe. Hvad status er med chaufføren, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, sagde kommunikationschef i Dantaxi Rasmus Krochin til TV 2 dengang.

  2. Bendtners kæreste deler forklaring

   Mandag 10. september udsender den danske angribers norske klub, Rosenborg, en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at en "svært nedtrykt Nicklas Bendtner selv kontaktede klubben og informerede om, hvad der var sket".

    

   - Vi vil i fred og ro gennemgå det, som er sket, og vurdere, hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måde, han har krav på, uanset handlingen.

    

   Samme dag fortæller Nicklas Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, via Instagram sin version af sagen:

    

   - Taxametret viste lidt over 50 kroner, da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U-vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os, og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt.

    

   Dantaxis kommunikationschef Rasmus Krochin afviser forklaringen over for TV 2:

    

   - Ifølge de informationer, som vi har, stemmer hendes forklaring ikke overens med det, som man kan se på video- og lydmaterialet fra taxaen. Ifølge vognmanden, som har set videomaterialet (taxachaufførens leder, red.), er det ikke sådan, hændelsesforløbet har været. Ifølge vores oplysninger, så viser videomaterialet noget andet.

  3. Bendtner siger ord - nægter sig skyldig

   På et ekstraordinært pressemøde i Trondheim 11. september sætter Nicklas Bendtner for første gang ord på hændelsen, der fandt sted natten til søndag 9. september:

    

   - Som I har kunnet læse i medierne, har jeg rigtigt nok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.

    

   Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug udtaler følgende ved samme lejlighed:

    

   - Vi har ikke vurderet, hvad vi gør, hvis Nicklas bliver dømt for vold. Så må vi vurdere situationen igen.

    

   Samme dag siger Nicklas Bendtners advokat, Anders Németh, til TV 2, at Bendtner "nægter sig skyldig", og taxachaufførens bistandsadvokat Luise Høj udsender følgende udtalelse:

    

   - Min klient passede natten mellem lørdag og søndag sit arbejde som taxachauffør. Han kørte i den forbindelse med to kunder, som efterfølgende nægtede at betale for turen. Min klient blev derefter udsat for et groft overfald. I den forbindelse afvises alle påstande om, at min klient på nogen som helst måde har givet anledning til overfaldet.

    

   Af udtalelsen fremgår det desuden, at chaufføren mandag 10. september blev opereret for dobbelt kæbebrud og derfor først tirsdag var i stand til at reagere på Philine Roepstorffs udlægning af forløbet.

  4. Taxadirektør afviser forklaring

   Onsdag 12. september udtaler Jan Britze, direktør for vognmandsfirmaet Jan's Taxi i Slangerup, der har taxachaufføren ansat, sig ifølge Fagbladet 3F:

    

   - Som jeg ser det, er overfaldet ikke foregået som Nicklas Bendtners kæreste har beskrevet det i medierne. Når man ser optagelserne fra videoovervågningen, er der ikke tvivl om, hvad der er sket, og at han er blevet overfaldet.

  5. Taxachauffør sigtes forsøg på vold

   Onsdag 21. september kommer det frem, at taxachaufføren, nøjagtig som Bendtner, vil blive sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.

    

   - Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, bekræfter taxachaufførens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, over for TV 2.

  6. Taxachaffør overrasket over tiltale

   Torsdag 11. oktober giver taxachaufførens advokat, Mette Grith Stage, udtryk for, at hendes klient er overrasket over at være blevet tiltalt for forsøg på vold:

    

   - Overordnet set må jeg sige, at det kom bag på min klient, det her. Han anser sig selv som offeret i den her sag. Min klient blev sigtet af politiet for noget tid siden, så vi var forberedte på, at der måske også ville komme et anklageskrift rettet mod min klient.

    

   - Min klient nægter sig skyldig i det, han nu er blevet tiltalt for. Tiltalen mod min klient lyder på forsøg på vold, ved at han skulle have kastet en ukendt genstand mod Bendtner og hans kæreste uden at ramme, sagde hun til TV 2.

  7. Bendtner tiltalt for spark i ansigtet

   Tirsdag 23. oktober kommer TV 2 i besiddelse af anklageskriftet.

    

   Heraf fremgår det, at Nicklas Bendtner er tiltalt for at have givet en taxachauffør et knytnæveslag i ansigtet, som fik chaufføren til at falde. Efterfølgende skulle Bendtner have sparket taxachaufføren i ansigtet, hvilket resulterede i buler og rifter i ansigtet samt "et operationskrævende kæbebrud" for taxachaufføren.

  8. Bendtner og chauffør yderligere tiltalt

   Tirsdag 30. oktober bliver både Nicklas Bendtner og taxachaufføren tiltalt i yderligere to forhold.

    

   Bendtner og chaufføren er begge tiltalt for at undlade at anvende sikkerhedssele. Derudover er Nicklas Bendtner tiltalt for at være gået fra regningen på 52 kroner, mens chaufføren er tiltalt for at have talt i en håndholdt mobiltelefon under kørslen.

  9. Bendtner idømmes 50 dages ubetinget fængsel

   Den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner bliver ved Københavns Byret kendt skyldig for vold og idømmes 50 dages ubetinget fængsel. Bendtner og hans forsvarer, advokat Anders Németh, anker dommen på stedet til frifindelse.

    

   Taxachaufføren bliver ved samme lejlighed frikendt for forsøg på vold, men skal betale en bøde på 3000 kroner, fordi han ikke havde sele på og talte i håndholdt mobiltelefon.

  10. Bendtner er velkommen på landsholdet efter afsoning

   Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, siger til TV 2 SPORT, at Nicklas Bendtner stadig godt kan spille på landsholdet, når han har udstået sin straf.

    

   Tre dage senere, 5. november, slår landstæner Åge Hareide hælene sammen i forbindelse med landsholdsudtagelsen til Nations League-kampene mod Wales og Irland. Den 9. september udelukkede Hareide ellers mere eller mindre, at Bendtner kunne have en fremtid på landsholdet, såfremt han ville blive dømt for vold.

    

   - Det vil være utænkeligt at have en mand dømt for vold på landsholdet, hvis det skulle komme så vidt, sagde Åge Hareide dengang.

  11. Rosenborg genvinder mesterskabet

   Rosenborg vinder det norske mesterskab for fjerde år i træk. Det er andet år i træk for Nicklas Bendtners vedkommende, idet han kom til klubben i marts 2017.

    

   30-årige Bendtner siger samme dag, at han regner med at være i Rosenborg næste sæson.

  12. Statsadvokat kontraanker Bendtner-dom

   Statsadvokaten for København vælger at kontraanke dommen fra Københavns Byret i sagen om Nicklas Bendtner. Statsadvokaten ønsker en hårdere straf til den danske fodboldspiller, der fik 50 dages ubetinget fængsel.

    

   Da den sigtede, Nicklas Bendtner, ankede dommen til frifindelse straks efter domsafsigelsen 2. november, er det normal procedure, at anklagemyndigheden kontraanker. Anklagemyndighedens krav om tre måneders fængsel blev heller ikke opfyldt i første instans.

  13. Bendtner dropper anke af voldsdom

   Nicklas Bendtner dropper sin anke af byrettens dom. I samme ombæring frafalder anklagemyndigheden også sin såkaldte kontraanke. Dermed står dommen mod Nicklas Bendtner ved magt. Dommen inkluderer, at 30-årige Bendtner skal betale sagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 til taxachaufføren. Bendtner skal afsone sin straf i Danmark, men det er endnu uvist hvornår.