Fodbold

Bendtners voldsdom går verden rundt

Nicklas Bendtner blev fredag idømt ubetinget fængsel for en voldsdom, og historien er nu også nået ud til adskillige internationale medier.

Nicklas Bendtners retssag har været genstand for stor mediebevågenhed i Danmark, og rundt omkring i internationale medier bliver der også givet spalteplads til at skrive om den danske angribers voldsdom.

I Norge, hvor Nicklas Bendtner til daglig spiller for Rosenborg, er Nicklas Bendtner ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft et kæmpe brand, og derfor har blandt andet TV 2 Norge fulgt sagen tæt.

- Kendt skyldig og dømt til fængsel, skriver tv-stationen på sin hjemmeside om Bendtners sag.

Toft: Man skal huske, at Bendtner er et kæmpe brand i Norge Video: Anders Hjort

Selvom den 30-årige fodboldspiller er havnet i alverdens mediers søgelys, ønskede han ikke selv at udtale sig, efter at han fik sin dom, men på sin Instagram-konto delte han efterfølgende en såkaldt story:

- Jeg har ikke så meget at sige, ikke andet end at jeg selvfølgelig anker. Mine tanker resten af denne dag skal gå til guttermanden Lars Høgh. Alt det bedste til dig og dine kære, Lars, skrev Nicklas Bendtner om den tidligere landsholdsmålmand, der fredag blev opereret for kræft.

Bendtners manglende lyst til at udtale sig til pressen har dog ikke betydet, at medierne holder sig tilbage med at skrive om sagen.

I England og Tyskland, hvor Bendtner tidligere har spillet for klubber som Arsenal og Wolfsburg, er han også genstand for opmærksomhed.

Det internationale nyhedsbureau Reuters har fulgt retssagen, og derfor er Bendtners sag havnet her:

- Nicklas Bendtner appellerer dom på 50 dages fængsel for overfald på taxachauffør, lyder overskriften på den artikel, som også er på hjemmesiderne hos flere britiske medier - heriblandt Sky Sports, BBC, The Guardian og The Independent. 

I USA har The New York Times og The Washington Post også noteret sig, hvad sagens foreløbige udfald er blevet.

- Danmarks angriber Bendtner idømt 50 dages fængsel for overfald, skriver New York Times.

Og i Tyskland, hvor Nicklas Bendtner tidligere har repræsenteret Wolfsburg, skriver Bild følgende:

- Fængselsstraf til eks-bundesligastjerne Bendtner. 

Nicklas Bendtner har anket sin dom, og den skal derfor behandles i Østre Landsret på et senere tidspunkt.