Fodbold

Det sagde Bendtner i retten

Nicklas Bendtner fortæller for første gang, hvad der skete den aften, hvor han og en taxachauffør kom i klammeri på en gade i København.

Fredag den 2. november i Københavns Byret faldt der dom i sagen om Nicklas Bendtner og et sammenstød med en taxachauffør, der fandt sted i Københavns natteliv den 9. september 2018. 

Både Nicklas Bendtner og chaufføren var tiltalt i sagen, og begge nægtede sig skyldige. 

Nicklas Bendtner blev kendt skyldig for vold og idømt 50 dages ubetinget fængsel samt et erstatningskrav. Dommen blev anket med det samme.

Taxachaufføren blev frikendt for forsøg på vold, men skal betale en bøde på 3000 kroner, fordi han ikke havde sele på og talte i håndholdt mobiltelefon.

I retten fortalte Nicklas Bendtner for første gang sin version af, hvad der skete den 9. september:

"Du skylder os penge"

Der er en "negativ" stemning i taxaen, som ifølge Nicklas Bendtner bliver mere og mere ubehagelig. 

- Følelserne er jo mange, når man føler, at man bliver snydt. Jeg føler, at den her situation skal undgås og derfor vælger jeg at forlade taxaen uden at betale. Jeg føler, det er en ubehagelig situation.

Nicklas Bendtner og kæresten forlader taxaen og bevæger sig ned mod Nationalbanken, hvor de vil finde en anden taxa, men den efterladte taxachauffør dukker op igen. 

- Min kæreste og jeg diskuterer videre om det, vi var uenige om. Og så kan vi pludselig se ham der ved siden af os, han råber: "du skylder os penge".

Nicklas Bendtner og taxachaufføren begynder nu at råbe af hinanden, mens taxachaufføren stadig sidder i sin bil.

- Jeg råber, "Nej du snød os, kør bare videre." Og han råber, at min kæreste er en luder. Jeg råber "fucking svans" efter ham - og sikkert også noget andet. Og han kører efter os.

"Jeg troede ikke, at situationen ville eskalere"

Nicklas Bendtner fortæller, at han og kæresten følte sig truet i situationen.

- Jeg troede ikke, situationen ville eskalere. Det er ikke normalt for mig, at folk kører efter mig og råber skældsord.

Taxachaufføren stiger nu ud af bilen. Ifølge Nicklas Bendtner har han noget i hånden.

- Jeg ser så det, jeg vil beskrive som en plastikflaske og den passerer mig i brystregionen - en halv meter til en meter fra mig.

Nicklas Bendtner ser ikke, at flasken bliver kastet, men ser den passere ham. Han hører braget. da den lander. Han fortæller, at han mente, det var en af de hårde colaflasker med skruelåg. 

"Jeg slår først"

- Jeg har armene ude, ned langs siden og siger: Hvad vil du? Han svarer igen, og vi konfronterer hinanden og vi løfter armene samtidig og jeg slår først. Han tager et par skridt frem og det er svært ikke at få en form for sammenstød. Jeg var bange for, hvad der ville ske med mig selv og min kæreste, efter han havde kastet noget efter os.

Nicklas Bendtner fortæller, at han frygtede for at blive overfaldet eller kørt ned bagfra.

- Jeg tænkte på min kæreste. Jeg havde en skade, og jeg kunne ikke løbe væk derfra. Derfor opsøger jeg situation for at afværge situationen.

Ifølge Nicklas Bendtner råber taxachaufføren også efter hans kæreste.

- Hvis du tænker over scenariet, at du er stået ud af en taxa, han kører efter dig og råber ”luder” efter din kæreste, så synes jeg, det er en rimelig truende adfærd, som man godt kunne frygte.

"Det er selvforsvar, da jeg slår ham"

Nicklas Bendtner fortæller, at han er bange for, hvad der vil ske, og at han vil beskytte sig selv og sin kæreste.

- Hvis vi bare var gået og havde vendt ham ryggen, så kunne han have forfulgt os og slået os ned bagfra.

I følge Nicklas Bendtner løfter de begge armene, da de nærmer sig hinanden.

- Jeg tænkte ikke så meget, men da vi løfter armene samtidig, er det selvforsvar, da jeg slår ham. Jeg rammer ham i ansigtet.

Taxachaufføren bliver ramt og falder til jorden.

- Der bliver jeg meget overrasket over, at det overhovedet kan ske. jeg går hen og kigger til ham og han er meget omtåget og virker ikke til at være 100 procent til stede. Min kæreste kommer over til mig og siger, at der kommer nogen, så lad os komme væk. Jeg går hen til ham og rører ved ham og siger: ”Er du okay?” Og så går vi.

Sparker Nicklas Bendtner?

Der bliver afspillet videomateriale i retten. Det er overvågningsbilleder af situationen. Forsvareren spørger nu Bendtner:

Der ser man, du slår ham, og så kan man ane, at du bevæger dit ben?

- Jeg løftede mit ben for at træde hen over ham, da jeg skulle se, om han var ok. Jeg ramte ham ikke. Der kommer en bil, og jeg ved ikke, om det er nogen, der kender ham. Det kunne være alt, men da vi har set til ham, og bilen bakker, siger min kæreste til mig, at vi skulle gå. Han var ikke efterladt alene.

Du siger, du ikke har sparket ham i hovedet?

- Han ligger stille, men der er bevægelse i ham, men jeg tager et stort skridt, jeg er meget chokeret over mit eget slag og den virkning, det har haft, så jeg vil se, om han er okay. Han ligger ned og jeg står med en ben på hver side for at se, om han er okay.

Efter at Nicklas Bendtner og kæresten har sikret sig, at chaufføren ikke er alene forlader de stedet og tager hjem.