Fodbold

Mens voldsdømt Bendtner spiller videre - frikendt chaufførs opførsel kan få konsekvenser

Taxachaufføren fra Bendtner-sagen har muligvis ikke overholdt taxaselskabs etiske regelsæt.

Den taxachauffør, som i dag er blevet frikendt for vold i sagen mod fodboldspilleren Nicklas Bendtner, skal til møde med sin arbejdsgiver, taxaselskabet Dantaxi.

Det oplyser Dantaxi's kommunikationschef, Rasmus Krochin, til TV 2.

- Efter vores interne undersøgelse af sagen, sammenlagt med chaufførens forklaring i retten, har vi valgt at indkalde chaufføren til et møde. Han kan have overtrådt vores regelsæt i forhold til, hvordan vores chauffører skal agere i det offentlige rum. 

- Det, der er sket, kan godt få nogle konsekvenser for chaufføren, siger Rasmus Krochin, som samtidig fortæller, at chaufføren fortsat er sygemeldt, efter han blev overfaldet af Nicklas Bendtner, og at der derfor kan gå en rum tid, før chaufføren er meldt rask igen. 

- Det ligger ikke lige for, at han kommer tilbage, siger Rasmus Krochin.

Overvejer I at afskedige chaufføren?

- Det kan jeg ikke udtale mig om. 

Bendtner kan spille videre

Taxachaufføren var involveret i episoden natten til den 9. september i København, hvor Nicklas Bendtner stod tiltalt for at have slået og sparket chaufføren i hovedet. 

Bendtner blev ved Københavns Byret kendt skyldig for vold og idømt 50 dages ubetinget fængsel. En dom, der straks blev anket.

Den danske angriber vil dog fortsat være på holdkortet for sin norske klub Rosenborg, selvom han har fået en fængselsstraf. Det siger Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, til TV 2. 

- Vi tager afstand fra det, som er sket, men vi tager også vare på Nicklas som spiller. Der er kamp igen på søndag, og der er Nicklas højst sandsynligt med, siger Tove Moe Dyrhaug til TV 2 SPORT.

Samtidig er Nicklas Bendtner heller ikke nødvendigvis færdig som spiller på det danske landshold. 

- Det er ligesom i resten af samfundet. Når straffen er udstået, er det op til Åge Hareide (dansk landstræner, red.) at vurdere, om Nicklas Bendtner skal spille på landsholdet, siger fodbolddirektør i DBU, Peter Møller. 

Skal betale en bøde

Mens Nicklas Bendtner altså blev kendt skyldig ved byretten, blev den pågældende taxachauffør frikendt for forsøg på vold.

Han skal dog betale en bøde på 3000 kroner, fordi han ikke havde sele på og talte i håndholdt mobiltelefon.

Taxachaufførens forsvarer, Mette Grith Stage, kommenterede domsafgivelsen således:

- Jeg er selvfølgelig godt tilfreds. Min klient har nægtet sig skyldig fra starten. Min mission som forsvarer var at få ham frifundet, og det lykkedes. Vi kan ikke være andet end yderst tilfredse. 

Chauffør er fortsat sygemeldt

Chaufførens arbejdsgiver, Dantaxi, udsendte sent fredag eftermiddag en pressemeddelelse om sagen

Her forklarede man, at det er selskabets umiddelbare vurdering, at chaufføren ikke har overholdt vigtige bestemmelser i selskabets etiske regler, herunder bestemmelsen om at undgå grænseoverskridende opførsel.

- Vi konstaterer, at byretten har frifundet chaufføren for forsøg på vold. I Dantaxi 4×48 har tryghed for vores kunder og vores chaufførers sikkerhed begge en meget høj prioritet.

- Vi har en forventning om, at vores chauffører skal kunne håndtere vanskelige situationer på betryggende vis, skriver taxaselskabet i pressemeddelelsen.