Fodbold

Toft: Bendtner kan fortsætte, fordi han er et kæmpe navn i Norge

Trods en fængselsdom fortsætter Nicklas Bendtner i norske Rosenborg, fastslår klubbens daglige leder overfor TV 2 Sport.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er ikke umiddelbart færdig i den norske klub Rosenborg, selv om han fredag blev idømt en voldsdom på 50 dages ubetinget fængsel for en episode i København i september. 

Sådan lød det fra Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, kort efter at dommen var faldet over den danske spiller. 

- Han fortsætter som fodboldspiller i Rosenborg Boldklub, siger Tove Moe Dyrhaug til TV 2 SPORT.

- Det er en sag, vi gerne ville have været foruden. Vi tager afstand fra det, som er sket, men vi tager også vare på Nicklas som spiller. Der er kamp igen på søndag, og der er Nicklas højst sandsynligt med, fortsætter Tove Moe Dyrhaug . 

Største navn i norsk fodbold

Grunden til den beslutning skal findes i værdisættet i Rosenborg, mener Flemming Toft, TV 2s fodboldkommentator.

- Det kommer ikke bag på mig. Det er deres værdisæt, som de virkelig har følt har vejet tungere end voldsdommen. Det der med at tage hånd om spillerne og i det specifikke tilfælde Nicklas Bendtner.

- Men det har selvfølgelig også noget at gøre med det kæmpe brand, han er. Bendtner er det største navn i norsk fodbold, og ligegyldig, hvad han har gjort tidligere, så er folk jo helt vilde med ham. Og det tror jeg tæller utroligt meget i Rosenborg. De har et særlig godt øje til Bendtner og omvendt i øvrigt, siger Flemming Toft. 

Dommen er anket

Nicklas Bendtner var ved Københavns Byret tiltalt for at have slået og sparket en taxachauffør i hovedet under et sammenstød natten til den 9. september i København. En handling med en strafferamme på op til fire og et halvt års fængsel.

Bendtner blev idømt 50 dages ubetinget fængsel efter straffelovens paragraf 247.

Den danske fodboldspiller ønskede ikke at udtale sig efter retssagen, men hans forsvarer var ikke tilfreds med dommen.

- Jeg så helst, at Nicklas var blevet frifundet, og derfor er dommen også anket til landsretten, sagde forsvarer Anders Nemeth.

Fremtiden bestemmes af Rosenborg

Selv om Rosenborg altså i første omgang holder hånden over den danske spiller, så kan situationen være en anden, når ankesagen har været for Østre Landsret, siger TV 2s fodboldkommentator Flemming Toft. 

- Bendtners fremtid ligger fuldstændig i hænderne på Rosenborg. Hvis Rosenborg siger, nu er det slut, så er der en fremtid for Bendtner, ja, men det bliver ikke på det her topniveau, som han i Norge har vist, at han kunne komme tilbage på.

- En mulighed kunne være at tage til Kina eller tage rimeligt langt væk. Bendtner har tidligere leget lidt med tanken om Kina, fordi der er temmelig mange penge i det. Jeg tror, at han vil være færdig på europæisk topplan, hvis Rosenborg siger farvel og tak, lyder det fra Flemming Toft.