Fodbold

Bendtner udtaler sig for første gang efter voldsdom

Nicklas Bendtner sætter sin lid til retssystemet, efter at han har anket sin voldsom.

Nicklas Bendtner udtaler sig nu for første gang til sin voldsom, efter at han fredag blev idømt 50 dages ubetinget fængsel. 

- Jeg synes, at det giver et rimelig klart signal omkring, hvad jeg synes, idet vi anker sagen, og nu venter vi på udfaldet. Så tager vi den derfra, siger han til NRK efter træningen.

Fredag sendte den danske angriber en kortfattet besked på sin Instagram-profil, hvor han skrev, at han ikke ønskede at sige andet, end at de ankede dommen.

Nicklas Bendtner kan derfor se frem til igen at skulle i retten med sin advokat, når hans straffesag skal behandles i Østre Landsret.

- Vi har sammen valgt at gå igennem retten jo, så dem sætter vi stadig vores tillid til, og at snakke for meget i pressen kommer der ikke noget godt ud af, så det er der ikke nogen grund til for mit vedkommende, siger han.

Indtil der er en endelig dom, træner Nicklas Bendtner stadig med i Rosenborg, og lørdag var han igen tilbage på træningsbanen. 

- Jeg har det godt. Det er dejligt at være tilbage. Det var en lang dag i går, så det var godt at starte med at spille fodbold igen i dag, siger han.

Forbereder sig til kamp

Rosenborg spiller søndag kamp mod Odd. Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug sagde fredag efter dommen, at der ikke var noget problem i, at Nicklas Bendtner kunne være en del af truppen til den kamp, hvis cheftræner Rini Coolen udtager ham til truppen.

Nicklas Bendtner selv forventer at være med igen.

- Vi kender ikke startopstillingen endnu, men jeg satser på at være involveret, siger han.

Hvordan har du forberedt dig til i morgen?

- På vanlig vis. Det var været en meget vigtig uge for Rosenborg. Først skulle vi have en sejr mod Brann for at lægge distance i mesterskabskampen. Det gjorde vi. Vi skulle finde semifinalen over Start for at få i finalen på Ullevaal, og det gjorde vi også. I morgen er en enormt vigtig kamp for os for at tage de tre point for at få lukket kampen (mesterskabskampen, red.) fuldstændig og sikre os pokalen, siger Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendtner og Rosenborg ligger på førstepladsen i Eliteserien i Norge. Klubben har med tre kampe tilbage et forspring på fem point ned til Brann på andenpladsen.