Fodbold

Norsk profil droppede professionel karriere på grund af stammen

Den norske fodboldspiller Cecilie Pedersen har så store problemer med sit stammen, at det har ødelagt hendes drøm om en udlandskarriere.

Som 18-årig blev Cecilie Pedersen udtaget til landsholdet, og hun var et af norsk fodbolds allerstørste talenter. Hun scorede og var med til at spille Norge i en EM-semifinale, mens hun også vandt den norske Guldbold som bedste spiller i 2009.

Alt var lagt op til en stor karriere for den unge komet, men sådan skulle det ikke gå. For hendes stammen satte en stopper for et skifte til udlandet og en professionel karriere som fodboldspiller.

- Jeg kæmper jo en del med stammen, og hvis du skal rejse til udlandet og snakke et andet sprog, så bliver det endnu vanskeligere. Det at snakke er jo en stor del af det at komme til at kende folk, og jeg tror, at det var blevet mere et problem, end det var blevet sjovt, siger hun til TV 2 Norge

Derfor måtte hun takke nej til kontrakttilbud fra blandt andet Frankrig, Sverige og Kina. I stedet blev hun i sine vante rammer i sin klub, Avaldsnes, inden hun så skiftede til Lillestrøm.

Men her spillede hun kun i én sæson, inden hun var nødt til at vende hjem til de trygge rammer i Avaldsnes. 

Som bare 23-årig valgte hun også at stoppe sin landsholdkarriere, hvor hun ellers spillede fast og havde scoret 13 mål.

- Jeg ville ønske, at jeg ikke havde stammet. Men nu må jeg bare få det bedste ud af det, siger hun.

Klubber mangler fokus på psykiske lidelser

Hun er i dag blevet 28 år, og hun spiller stadig i Avaldsnes, hvor hun er blevet topscorer i både 2013, 2015, 2016 og 2017. 

Men de seneste sæsoner har hun kæmpet med skader, og det har gjort hende opmærksom på, at der mangler støtte i fodboldklubber, når spillerne er mentalt udfordrede.

- Hvis man er skadet og ikke har noget at holde sig i gang med ved siden af, så er det en stor grund til, at man kan være helt i kulkælderen. Jeg føler, at idrætsledere er mere optagede af dig, når du gør det godt. Når du er skadet bliver du bare overladt til fysioterapeuten og gemt lidt væk, siger hun.