Fodbold

Van der Vaart stopper karrieren med øjeblikkelig virkning

Hollandske Rafael van der Vaart har valgt at stoppe sin fodboldkarriere med øjeblikkelig virkning.

Esbjergs Rafael van der Vaart har søndag aften valgt at annoncere sit karrierestop. Det bekræfter han over for de to hollandske medier De Telegraaf og NOS

- Det var en svær beslutning, men det er den bedste løsning, siger den 35-årige hollænder til NOS. 

Til TV 2 SPORT fortæller Esbjergs sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, mandag, at klubben også først blev informeret om situationen søndag aften.

- Det er selvfølgelig vemodigt. 'Rafa' er en fantastisk fyr og en fantastisk fodboldspiller, så da han meddelte os det i går aftes, var det selvfølgelig ærgerligt, men vi respekterer selvfølgelig også hans beslutning og ved, at den er tænkt godt igennem.

'Jeg ønskede at blive en fodbold-bedstefar'

Udmeldingen kommer blot tre måneder efter, den tidligere Tottenham- og Real Madrid-spiller skrev kontrakt med Superliga-klubben Esbjerg, hvor han nåede at få spilletid i fire kampe. 

For under en uge siden fortalte midtbanespilleren til BT, at han forventede et karrierestop til sommer. Men på grund af en skade, som han har kæmpet med siden starten af oktober, har han nu valgt at fremrykke den plan. 

- Jeg skal bare stoppe nu. Jeg er her ikke for at komme mig, men for at spille fodbold. Det ville være sjovere, hvis det var anderledes, og det er også sådan, jeg ønsker, det skulle være, siger han til De Telegraaf. 

- Jeg ønskede at blive en fodbold-bedstefar, men desværre bliver det ikke tilfældet. Lige nu kan jeg kun være taknemmelig for alle de år, jeg kunne spille fodbold, siger hollænderen og takker alle de spillere, ansatte og fans, som han har mødt på sin vej, siger han videre. 

Rafael van der Vaart skiftede i 2016 til FC Midtjylland, hvor han i løbet af to sæsoner blot nåede at spille 17 kampe med to mål til følge. 

Anderledes stor succes har den nu 35-årige hollænder haft tidligere i karrieren, hvor han i klubber som Ajax, HSV, Tottenham og Real Madrid har været blandt de helt store profiler. 

Derudover har Rafael van der Vaart spillet 109 kampe og scoret 25 mål for det hollandske landshold.