Fodbold

Eriksen tilbage - Simon Kjær ude: Her er Hareides udvalgte

Landstræner Åge Hareide har udtaget de første 21 spillere til Nations League-kampene mod Wales og Irland midt i november.

Det danske fodboldlandshold må undvære den normale anfører Simon Kjær, når holdet skal forsøge at følge op på en god start i Nations League.

Kjær blev skadet i aktion for sin spanske klub, Sevilla, og har været ukampdygtig på det seneste, og han bliver altså ikke klar til de to landskampe. Derimod kan landstræner Åge Hareide glæde sig over at have den store stjerne Christian Eriksen tilbage i truppen.

Hareides 21 udvalgte

  • Målmænd: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jonas Lössl
  • Forsvaret: Mathias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Henrik Dalsgaard, Jonas Knudsen og Peter Ankersen.
  • Midtbanen: Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg, Lukas Lerager, Lasse Schöne og Christian Eriksen.
  • Angrebet: Nicolai Jørgensen, Pione Sisto, Kasper Dolberg, Andreas Cornelius, Yussuf Yurary Poulsen og Martin Braitwaite.

I forhold til sidste trup betyder det helt konkret, at Tottenhams Christian Eriksen og Feyenoords Nicolai Jørgensen er tilbage, mens Sevillas Simon Kjær, Rosenborgs Mike Jensen og Malmös Anders Christiansen er ude af truppen.

- Vi må se, om Eriksen bliver anfører i Kjærs fravær. Jeg skal snakke med anførergruppen omkring holdet først, før jeg vil melde noget ud, sagde landstræneren.

Åge Hareide fortalte desuden på pressemødet, at han holder to pladser åbne til henholdsvis en forsvarsspiller og en offensiv spiller, så truppen til sidst vil indeholde 23 spillere.

Nicolai Jørgensen kan dermed igen optræde i rødt og hvidt, efter han har døjet med en skade i sæsonstarten. Feyenoord-angriberens sidste kamp på landsholdet var ved VM i Rusland, hvor han misbrugte sit forsøg i straffesparkskonkurrencen, da Danmark blev slået ud til Kroatien.

Op til udtagelsen har Dortmund-kometen Jacob Bruun Larsen og FC Københavns formstærke Robert Skov været nævnt som mulige navne til A-landsholdstruppen, men begge er udtaget til U21-landsholdet.

Danmark møder Wales på udebane fredag den 16. november og tager imod Irland på hjemmebane i Aarhus tre dage senere.