Fodbold

Esbjerg kalder stjernens pludselige afsked for vemodig og ærgerlig

Esbjergs sportschef er ked af, at vestjyderne må sige farvel til Rafael van der Vaart, der stopper i klubben på grund af skader.

Søndag aften modtog superligaklubben Esbjerg en dårlig nyhed.

Den hollandske fodboldspiller Rafael van der Vaart meddelte, at han indstiller sin karriere i den vestjyske klub med øjeblikkelig virkning på grund af skader.

- Det er selvfølgelig vemodigt. 'Rafa' er en fantastisk fyr og en fantastisk fodboldspiller, så da han meddelte os det i går aftes, var det selvfølgelig ærgerligt, men vi respekterer selvfølgelig også hans beslutning og ved, at den er tænkt godt igennem, siger Jimmi Nagel Jacobsen, der er sportschef i Esbjerg, til TV 2 SPORT.

Sportschefen i Esbjerg fortæller, at klubben længe håbede på, at den nu 35-årige hollænder kunne bidrage til mandskabet trods sine fysiske skavanker.

- Han har kæmpet og trænet hårdt og knoklet for at komme derhen fysisk, hvor han gerne skulle være for at kunne spille endnu flere minutter for os, men han har fået nogle tilbagefald undervejs, og sådan har historikken været i forhold til det.

- Han sagde, at han havde kunne mærke på kroppen, at det var nu. Længere er den jo egentlig ikke. Det respekterer vi selvfølgelig, og det er kun ham, der ved, hvornår tiden er inde, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Rafael van der Vaart bekræftede søndag aften sit karrierestop over for flere hollandske medier.

- Det var en svær beslutning, men det er den bedste løsning, siger Rafael van der Vaart til NOS.

Van der Vaart har fået fri

Esbjerg fortæller til TV 2 SPORT, at Rafael van der Vaart stopper i klubben fra dags dato og har fået fri i nogle dage for at sunde sig efter den store beslutning. Herefter vil han vende tilbage til Esbjerg for at ordne alle de praktiske ting.

Afgangen af den tidligere Ajax-, Real Madrid-, og Tottenham-spiller betyder dog ikke nødvendigvis, at Esbjerg skal hente en erstatning i det kommende transfervindue.

- Vi agerer på transfermarkedet i forhold til truppens behov. Rafael van der Vaarts stop betyder, at vi selvfølgelig er en mand mindre, men om det er en direkte erstatning for ham, vi skal hente, hvis vi skal have noget, det kigger vi på til den tid, siger sportschefen.

Rafael van der Vaart nåede at spille tre kampe i superligaen for Esbjerg, som han skiftede til fra FC Midtjylland for tre måneder siden.

På det hollandske landshold scorede Rafael van der Vaart 25 mål i 109 kampe.