Fodbold

Liverpool vil undgå forstyrrelser - Shaqiri droppet til CL-opgør

Liverpool dropper Xherdan Shaqiri til Champions League-kamp mod Røde Stjerne, da man frygter for modtagelsen.

Den schweiziske fodboldstjerne Xherdan Shaqiri er ikke med i truppen, når Liverpool tirsdag møder den serbiske klub Røde Stjerne på udebane i Champions League.

Årsagen er Shaqiris kontroversielle målfejring i kampen mod Serbien ved sommerens VM.

Den Kosovo-fødte Shaqiri fejrede sit mål ved sammen med Granit Xhaka at lave en gestus med hænderne, der skulle forestille den dobbelte ørn på Albaniens flag.

Den politiske provokation faldt ikke i god jord hos modstanderne og blev desuden straffet med en bøde.

Liverpool-manager Jürgen Klopp bekræfter Shaqiris fravær og forklarer det med, at klubben frygtede for modtagelsen, hvis Shaqiri var med.

Op til kampen har der været talt om, at Liverpool ville få en brutal velkomst, hvis han var med.

- Vi har hørt og læst om spekulationerne, om hvilken modtagelse han ville få, men vi har ingen anelse om, hvad der ville ske. Vi ønsker at fokusere 100 procent på fodbold og ikke tænke på noget andet, forklarer Klopp på et pressemøde.

- Vi ønsker at undgå forstyrrelser, som fjerner fokus fra kampen, og derfor er Shaqiri ikke med, og han accepterer og forstår beslutningen.

- Liverpool er en stor klub, og vi har ingen politiske budskaber, absolut ingen, fastslår Klopp.

Inden tirsdagens kamp fører Liverpool gruppe C med seks point, mens Røde Stjerne ligger sidst med et point. Napoli og Paris Saint-Germain, der er gruppens øvrige hold, har henholdsvis fem og fire point.