Fodbold

Van der Vaart sender tak til FC Midtjylland

Rafael van der Vaart håbede på, han kunne have gjort det bedre i sin tid i Superligaen.

Knap et døgn efter Rafael van der Vaart offentliggjorde sit karrierestop til hollandske medier, har han valgt at uddybe sin beslutning.

- Det var en hård beslutning, men jeg synes også, det var den rigtige. Jeg forsøgte at fortsætte, men jeg kæmpede med nogle småskader, og til sidst må man være ærlig over for sig selv og sige 'okay, jeg er i en anden fase i mit liv', fortæller han til TV 2 SPORT.

Hollænderen oplyser, at beslutningen ikke er en, han har truffet for nylig. Det har været en vedvarende tanke, som han nu valgte at lytte til.

Dermed nåede han aldrig for alvor at vise de store kvaliteter, han har vist i topklubber som Ajax, Tottenham og Real Madrid. 

I sine to år i Danmark nåede han samlet at spille 20 kampe for FC Midtjylland og Esbjerg fB. Han fortryder dog ikke skifte til Superligaen, da det gjorde, at han i hverdagen kunne være sammen med sin kæreste. Håndboldspilleren Estavana Polman.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet mere og bedre, men jeg er meget taknemmelig for, at FC Midtjylland ville have mig. Det gjorde mit privatliv meget bedre. Jeg spillede nogle gode kampe, men sådan er det. Jeg er glad, siger han.

Drømte om en karriere som denne

Samlet set kan han se tilbage på en karriere, han er ganske tilfreds med. Især ét minde skiller sig ud på godt og ondt.

- Det største øjeblik i min karriere er det også det mest triste, da jeg spillede VM-finalen. Vi var så tæt på at vinde, men vi endte med at tabe (til Spanien efter forlænget spilletid, red.). Det er det største minde.

- Jeg startede som en lille dreng og drømte om en karriere som denne, så jeg er bare en glad person, og selvfølgelig håbede jeg også på at spille godt her. Jeg kan godt lide folk her i Danmark, men nogle gange er man nødt til at tage en svær beslutning, siger den 35-årige hollænder.

Esbjerg fB, hvor van der Vaart var spiller så sent som i weekenden, blev oplyst om midtbanespillerens beslutning søndag aften. De ærgrer sig over, at de ikke nåede at råde over ham i længere tid.

- Det er selvfølgelig vemodigt. 'Rafa' er en fantastisk fyr og en fantastisk fodboldspiller, så da han meddelte os det i går aftes, var det selvfølgelig ærgerligt, men vi respekterer selvfølgelig også hans beslutning og ved, at den er tænkt godt igennem, fortæller Esbjergs sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen.

Rafael van der Vaart spillede 109 landskampe og scorede 25 mål. På klubplan nåede han vinde Intertoto Cuppen to gange, Æresdivisionen to gange, Superligaen, den hollandske pokalturnering og den spanske Super Cup.