Klopp irettesætter tolk, der oversætter 'forkert'

Liverpool-træneren vil sikre sig, at beslutningen om at udelade Xherdan Shaqiri ikke opfattes som et politisk signal.

En af salens journalister var egentlig ved at stille næste spørgsmål, da Jürgen Klopp brød ind.

- Undskyld, lød det fra Liverpool-træneren henvendt mod tolken, der netop havde oversat hans ord.

- Jeg er altså ikke sikker på, at serbisk er så komprimeret (et sprog). Det serbiske svar er meget kortere end mit engelske svar, sagde tyskeren i en skarp tone.

Emnet var den schweiziske stjerne Xherdan Shaqiri, der på grund af en kontroversiel jubelscene under sommerens VM-slutrunde ikke er med Liverpool i Serbien, hvor de i aften møder Røde Stjerne i Champions League.

Da den Kosovo-fødte Xherdan Shaqiri scorede mod serberne, lavede han en gestus med hænderne, der skulle forestille den dobbelte ørn på Albaniens flag – en politisk provokation, der blev straffet med en bøde fra FIFA.

Politik påvirker også sport

Og som altså er nok til, at Jürgen Klopp ikke vil løbe risikoen ved at tage Xherdan Shaqiri med til et opgør på serbisk grund.

- Han kommer til at spille mange kampe for os – bare ikke i morgen (i aften, red.), lød det fra Jürgen Klopp.

- Vi er nødt til at dæmpe situationen, for vi kan ikke løse den i aften (i går aftes, red.), og det er ikke vores opgave, fortsatte Liverpool-træneren uden at ville brokke sig over omstændighederne.

- Vi er i Serbien, og det respekterer vi 100 procent. Det er ikke sørgeligt. Det er bare sådan, verden er skruet sammen. Politik har altid påvirket vores liv - i hvert fald på den planet, hvor jeg lever.

Vil ikke sende politisk signal

Men det skal altså ikke have lov at påvirke aftenens Champions League-opgør i Beograd mere end højst nødvendigt.

- Det er ikke derfor, vi er her. Vi er her for at spille fodbold, og det er derfor, vi prøver at holde fokus på fodbold, sagde Jürgen Klopp og mente, at den opgave er lykkes.

- Det her kunne have været en historie, men vi ville ikke have andre historier end fodboldhistorien. Derfor traf vi det valg, vi traf, afsluttede den 51-årige træner.

Jürgen Klopp vil have, at tirsdagens kamp mod Røde Stjerne handler om det sportslige - intet andet.
Jürgen Klopp vil have, at tirsdagens kamp mod Røde Stjerne handler om det sportslige - intet andet. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Den forklaring var noget kortere, da den blev oversat til de ikke engelskkyndige.

- Vores og jeres job er at se på det med sportsøjne. Politik har sikkert altid indflydelse på alting. Vi er kommet for at spille fodbold og ikke for at snakke om andre ting, lød tolkens forkortede udgave af svaret.

- Fik I fat i det hele?

Det huede altså ikke Jürgen Klopp, der irettesatte sidemanden.

- Jeg vil bare være sikker på, at alle de engelsktalende journalister forstår det korrekt. Det er vigtigt, mente Liverpool-træneren.

- Fik I fat i det hele?, spurgte han ud i rummet, før han var klar til at fortsætte presseseancen.

Røde Stjerne og Liverpool spiller tirsdag klokken 18.55.

Jürgen Klopp og kompagni vandt 4-0, da de to hold mødtes i England for to uger siden.