Fodbold

Mourinho håner Juventus efter CL-comeback

Sådan fejrede José Mourinho den overraskende sejr over Juventus. Stefano Rellandini / Ritzau Scanpix

Manchester United vendte 0-1 til 2-1 på udebane mod Juventus i Champions League, og det var United-træner José Mourinho svært begejstret over.

Manchester United leverede en af de større overraskelser i Champions League onsdag aften, da de på få minutter vendte et truende nederlag til sejr over mægtige Juventus i Torino.

Den engelske storklub var ellers fuldstændig i knæ i udekampen, hvor Juventus førte 1-0 og vadede i målchancer. Men med to sene scoringer endte Manchester United med at vinde kampen 2-1, og det var det vindende holds manager, José Mourinho, yderst begejstret over.

José Mourinhos opførsel efter kampen blev ikke modtaget godt af Juventus' Leonardo Bonucci.
Ashley Young holder Leonardo Bonucci tilbage og baner vejen for, at José Mourinho kan fortsætte sin gang.
José Mourinho forlader stadion efter sin provokerende adfærd.

Da kampen var færdig, vadede portugiseren ind på banen til lyden af en pibekoncert fra Juventus' fans, og hånende bad han dem om at pibe højere ved at lægge sin højre hånd op til øret.

Ikke overraskende var Mourinhos manøvre upopulær hos hjemmeholdets fans, ligesom den heller ikke blev modtaget vel af Juventus-spillerne. Blandt andre forsvarsgeneralen Leonardo Bonucci var henne for at fortælle Mourinho, hvad han syntes om opførslen, men den kontroversielle portugiser var ligeglad.

Han fortsatte, mens Manchester United-anføreren, Ashley Young, løb hen for at adskille parterne. Herefter forlod Mourhino stadion sammen med glade Manchester United-spillere og skuffede Juventus-spillere.

Onsdagens resultater i Champions League

Gruppe E

  • Bayern München-AEK Athen 2-0 (1-0)
  • Benfica-Ajax 1-1 (1-0)

Gruppe F

  • Lyon- Hoffenheim 2-2 (2-0)
  • Manchester City-Shakhtar Donetsk 6-0 (2-0)

Gruppe G

  • Viktoria Plzen-Real Madrid 0-5 (0-4)
  • CSKA Moskva-Roma 1-2 (0-1)

Gruppe H

  • Valencia-Young Boys 3-1 (2-1)
  • Juventus-Manchester United 1-2 (1-0)

Drømmemål fra Ronaldo var ikke nok

Hjemmeholdets skuffelse er helt naturlig. De styrede nemlig kampen, hvor den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo havde straffet sin eksklub med et mål i verdensklasse. Men en scoring direkte på frispark af Juan Mata og et selvmål af Leonardo Bonucci vendte kampen i de sidste fem minutter.

Juventus kan i allerhøjeste grad takke sig selv for, at holdet ikke vandt opgøret, hvilket også havde været lig med en gruppesejr.

Juventus' Cristiano Ronaldo fejrer sit drømmemål til 1-0.

I slutfasen af første halvleg og i begyndelsen af anden halvleg havde italienerne mange nærgående forsøg, men enten kom målmand David de Gea eller i flere tilfælde målrammen i vejen for en scoring.

Derfor var det helt fortjent, at Juventus i det 65. minut tog føringen, da Manchester United og målmand David de Gea måtte bukke under for verdensklasse.

En lang bold fra forsvarsspilleren Leonardo Bonucci havnede hos en dybdeløbende Ronaldo, som helflugtede bolden videre i mål med en klar kandidat til efterårets mål i turneringen.

På bænken kunne United-manager José Mourinho formentlig ikke være helt uforstående over for, at hans hold var kommet bagud efter at have været under stort pres.

Efter Ronaldos føringsmål blev lugtede det meget mere af flere Juventus-scoringer end en udligning. Miralem Pjanic og Juan Cuadrado var blandt synderne foran mål, og det endte med at koste dyrt.

Fem minutter før udløbet af den ordinære spilletid fik United frispark på kanten af feltet, og med nærmest overlegen selvsikkerhed udlignede spanieren Juan Mata.

Det rystede tilsyneladende det ellers meget rutinerede Juventus-forsvar. I det sidste ordinære minut endte Bonucci med at sende bolden i eget mål efter panik i feltet.

Det medførte ekstatiske jubelscener hos Manchester United-spillerne, som nu fortsat kan vinde gruppe H.

Efter fire af seks spillerunder topper Juventus gruppen med ni point, Manchester United har syv, Valencia har fem og Young Boys et enkelt point.