Fodbold

Trænerlegende i uvant job: Ingen kender mig

Sven-Göran Eriksson får nye udfordringer i Filippinerne. Mark R. Cristino / Ritzau Scanpix

Sven-Göran Eriksson er ny landstræner i Filippinerne, hvor fodboldinteressen er til at overskue.

Sven-Göran Eriksson har i mange år været et feteret og berømt navn i fodboldbranchen, men sådan er det ikke i hans nye job.

Eriksson blev i slutningen af oktober udnævnt som landstræner for Filippinerne - et land, der for tiden befinder sig på verdensranglistens 116.-plads, og hvor flertallet er uinteresseret i fodbold.

- Ingen kender mig her. Det er rigtig dejligt, siger Sven-Göran Eriksson ifølge TT.

I Filippinerne er basketball nationalsporten, og ansættelsen af et af fodboldens mest berømte trænernavne får langt fra nationen til at stå stille.

Da Eriksson landede i Manilas lufthavn, var der ifølge TT ingen ventende tv-hold og heller ingen autografjægere.

Heller ikke hans første pressekonference som landstræner blev prioriteret særligt højt i medierne. For en mand, der i fem år var landstræner i England, er det en anderledes oplevelse.

- Det er noget nyt for mig. Det er et land med over 100 millioner indbyggere, og fodbold er ikke vigtigt, så jeg vil forsøge at gøre det vigtigt. Får vi lidt succes, kan det vokse meget hurtigt, siger Eriksson.

Den erfarne svensker indledte sin trænerkarriere i 1977. Blandt hans største succeser finder man en Uefa Cup-sejr med IFK Göteborg, et italiensk mesterskab med Lazio og en europæisk pokalvindertriumf med samme klub.

Foreløbig gælder aftalen med Filippinerne i seks måneder, og det store mål er det asiatiske mesterskab, Asian Cup, der spilles i Qatar i januar.