Bjelland er tilbage på landsholdet

16x9
Andreas Bjelland er tilbage på landsholdet efter en ufrivillig pause på næsten et halvt år. Foto: SAVO PRELEVIC / Scanpix Denmark

Landstræner Åge Hareide har efterudtaget to spillere til de kommende Nations League-opgør mod Wales og Irland.

FCK-forsvareren Andreas Bjelland er tilbage i landsholdsvarmen. 

Sammen med angriberen Christian Gytkjær er Bjelland efterudtaget til de sidste to Nations League-kampe mod Wales og Irland senere i november. Det oplyser DBU på Twitter. 

Andreas Bjelland var fast mand i midterforsvaret i kvalifikationen til VM i Rusland. På grund af en skade blev han dog fravalgt inden slutrunden, hvor han slet ikke kom med i truppen. Det førte til en mindre mediediskussion mellem ham og landstræner Åge Hareide, da Bjelland følte, at hans muligheder for at finde en ny klub var blevet unødigt besværliggjort. 

- Men jeg følte, at jeg stod i en situation uden en kontrakt og havde brug for at give min side af sagen, fordi jeg skulle finde en ny arbejdsgiver. Fortælle at jeg ikke var så skadet, som der var nogen, der antog, har Andreas Bjelland tidligere sagt til Tipsbladet.

De har dog talt ud om Bjellands skuffelse, fortalte Hareide tidligere på ugen, og nu er Bjelland altså tilbage blandt nationens udvalgte. 

Andreas Bjelland har spillet 28 landskampe siden sin debut i 2010. Under VM-kvalifikationen dannede han makkerpar med anfører Simon Kjær, som dog ikke er med i de kommende kampe på grund af en skade. Til gengæld er Christian Eriksen med igen, efter han er kommet sig over sine maveproblemer tidligere på efteråret. 

Danmark møder Wales den 16. november på udebane, inden Irland kommer til Aarhus i den sidste Nations League-kamp den 19. november. 

Danmark kan overhale Wales og erobre førstepladsen med en sejr i den første kamp, mens førstepladsen derefter kan sikres mod Irland.