Fodbold

Danske mål og assist for Ajax i nedsabling

Lasse Schøne og Kasper Dolberg scorede begge, mens Rasmus Nissen Kristensen fik en assist, da Ajax vandt hele 7-1 på udebane mod Excelsior.

Der var danske fødder med i tre af scoringerne for Ajax, da hovedstadsklubben søndag udraderede Excelsior og vandt hele 7-1 i Æresdivisionen i Holland.

Kort før pausen fik Lasse Schøne muligheden på et frispark lidt uden for feltet, og her viste danskeren sin sublime sparketeknik. Med et hårdt og kontrolleret spark sendte han bolden over muren og ind bag en prisgivet Excelsior-målmand til 2-0. 

Det var Lasse Schønes 11. frisparksmål for Ajax.

Fra anden halvlegs start kom Rasmus Nissen Kristensen på banen og gjorde Lasse Schøne og Kasper Dolberg selskab. 

Rasmus Nissen skulle bare bruge to minutter på banen, før han lagde en perfekt aflevering lige ind i fødderne på den fremstormende Donny van de Beek, der nemt kunne glide bolden i mål til 3-0. 

Men Kasper Dolberg ville ikke stå tilbage for sine danske holdkammerater, og efter at han ellers havde forspildt en god mulighed i første halvleg, kom han også på scoringstavlen efter en times tid.

Ajax satte et godt angreb op, men bedst som det lignede, at bolden var tabt, blev den tacklet tilbage, og så kunne en fiks hælaflevering finde en helt fri Kasper Dohlberg midt i feltet. Med en simpel inderside kunne den danske angriber gøre det til 4-1 med sit femte mål i syv kampe. 

Han har nu i alt lavet 37 mål i Ajax-trøjen.

Til sidst gik Excelsior helt i opløsning, og så kunne Ajax vinde med hele 7-1. Det placerer klubben fra Amsterdam på en andenplads i Æresdivisionen, hvor klubben er fem point efter PSV.