Fodbold

Schmeichel tilbage i Cardiff: - Ikke det sted, jeg personligt ville være efter sidste gang

Det er med blandede følelser, at Kasper Schmeichel skal tilbage til Cardiff City Stadium for at møde Wales i Nations League.

Når Kasper Schmeichel torsdag løber ind på Cardiff City Stadium til den sidste træning forud for landskampen mod Wales fredag, er det bare 12 dage, siden han sidst var på samme stadion.

Den 3. november stod han, som han plejer, på mål for sin engelske klub Leicester City, da den på udebane mødte Cardiff City i Premier League.

Det var Leicesters første kamp, efter klubejer Vichai Srivaddhanaprabha omkom i et helikopterstyrt sammen med fire andre 27. oktober. Både før og efter kampen i Cardiff blev klubejeren mindet.

- Det er nok ikke det sted, jeg personligt ville være efter sidste gang, siger Kasper Schmeichel til BBC.

- Men vi har gode minder. Det var en god hyldest og et rigtig godt resultat.

Leicester vandt kampen 1-0.

- Det er en anderledes følelse, men jeg ser stadig frem til det (gensynet med Cardiff City Stadium, red.), siger Schmeichel.

Den danske målmand, der fyldte 32 år 5. november, udtalte mandag, at den tragiske hændelse altid vil blive siddende i hovedet på ham.

Han var også blandt dem fra Leicester City, der 4. november rejste til Thailand for at deltage i Vichai Srivaddhanaprabhas begravelse.

Efterfølgende er Kasper Schmeichel blevet rost af både sin far, Peter Schmeichel, og Ryan Giggs for den måde, han har taget del i sorgen og ikke mindst hyldesten af den afdøde klubejer.

En finale mod Wales

Danmark møder Wales på Cardiff Citys hjemmebane fredag klokken 20.45. Schmeichel og co. kan med en sejr sikre sig førstepladsen i Nations League-gruppen, hvor Irland er det tredje hold.

Omvendt løber waliserne med førstepladsen, hvis de vinder kampen. Ender den uafgjort, vinder Danmark gruppen med en sejr over Irland mandag.

- Det er en kamp, vi skal vinde, men det er ikke anderledes fra enhver anden kamp for os, siger Kasper Schmeichel til BBC.

- Vi er nødt til at vinde. Punktum.

Da Wales var på besøg i Aarhus i september, vandt danskerne 2-0 på to mål af Christian Eriksen.

TV 2 SPORT liveblogger fra landskampen i Wales. Følg med på sport.tv2.dk fredag fra klokken 19.30.