Danmark vinder Nations League-gruppe og rykker op

På mål af Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite vandt Danmark over Wales på udebane i Nations League.

Det danske fodboldlandshold vinder sin gruppe i Nations League og rykker op i turneringens øverste lag med en 2-1-sejr over Wales på udebane.

Wales - Danmark 1-2 (0-1)

  • Mål: 0-1 Nicolai Jørgensen (42'), 0-2 Martin Braithwaite (88'), 1-2 Gareth Bale (89').
  • Advarsler Danmark: Henrik Dalsgaard, Thomas Delaney, Kasper Dolberg og Kasper Schmeichel.
  • Advarsler Wales: Paul Dummett, Tom Lawrence, Ethan Ampadu og Ashley Williams.

Stillingen i Liga B gruppe C

  1. Danmark - 7 point (3 kampe)
  2. Wales - 6 point (4 kampe)
  3. Irland - 1 point (3 kampe)

Danmark møder på mandag Irland i Aarhus i en kamp, der er uden betydning for de to holds placeringer i gruppen.

Sådan forløb kampen

Danmark startede opgøret mod Wales godt og skabte flere pæne muligheder i kampens indledning. Helt farligt blev det ikke, og i stedet begyndte værterne at spille sig frem til flere chancer.

Efter ni minutter havde hjemmeholdet en stor dobbeltmulighed, hvor først Kasper Schmeichel måtte kaste sig og redde et forsøg fra Gareth Bale, og kort efter headede James Chester bolden snert forbi mål.

Med lidt over fem minutter til pausen var Gareth Bale igen på spil for Wales. Real Madrid-stjernen kom først på et indlæg og headede bolden mod mål, men desværre for ham og Wales gik bolden forbi det danske mål.

I denne periode virkede danskerne presset ned. Men bedst som det så mest problematisk ud for Danmark leverede Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen et perfekt kontraangreb.

Delaney førte bolden frem i midten af banen, inden han sendte den videre til Yussuf Poulsen, der afleverede bolden videre første gang til Jørgensen, og han afsluttede på sin første berøring. Bolden røg gennem benene på Wales’ målmand Wayne Hennessey og i målet. Danmark var foran med 1-0.

Højt pres fra Wales

Danmark kunne nøjes med uafgjort mod Wales i kampen om førstepladsen i Nationen League-gruppen, der også tæller Irland, mens Wales skulle vinde kampen. Dog med det forbehold, at Danmark så skulle vinde gruppens sidste kamp mod Irland på mandag i Aarhus.

Derfor startede værterne anden halvleg med et højt pres på de danske gæster. Allerede efter få minutter spillede Wales sig til en ny stor chance, men igen var heldet - og Wales’ uskarphed - med Danmark, da David Brooks missede en stor mulighed helt tæt ved mål.

Efter Wales' aggressive åbning på anden halvleg var det som om, luften begyndte at sive ud af værterne. Wales kom fortsat frem til chancer – især takket været Gareth Bale – men presset på den danske bagkæde blev mindre.

Med et kvarter tilbage af kampen fik Yussuf Poulsen en stor mulighed for at afgøre opgøret. Den danske angriber kom frem til en afslutning på kanten af feltet, men relativt upresset sparkede han bolden langt over mål.

I stedet måtte Kasper Schmeichel ud i en stor, stor redning få minutter senere, da Gareth Bale sparkede et flot frispark mod trekantssammenføjningen. Heldigvis for Danmark fik Schmeichel slået bolden til hjørne.

Hektisk afslutning

Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid så det ud til, Martin Braitewaite afgjorde kampen til Danmarks fordel. Angriberen bankede bolden i nettet cirka en meter inde i værternes felt og bragte dermed Danmark på 0-2.

Bare få sekunder senere måtte Kasper Schmeichel dog pille bolden ud af det danske mål.

Ashley Williams sendte bolden ned bag den danske bagkæde, hvor en velspillende Gareth Bale opsnappede bolden, driblede forbi Schmeichel og scorede.

Pludselig var kampen helt åben igen.

Danmark red imidlertid stormen af og vandt opgøret 2-1. Landsholdet rykker dermed op i Nations League's Liga A.