Fodbold

Hareide foretrækker Eriksen over Bale

Både Christian Eriksen og Gareth Bale har enorm betydning for hver deres landshold, mener fodboldkommentator Flemming Toft.

Det bliver to store profiler, der kommer til at stå over for hinanden, når Danmark og Wales mødes fredag aften i Nations League.

Christian Eriksen og Gareth Bale.

Danskeren har fortsat sit første trofæ til gode med sin klub, Tottenham, mens Bale har vundet den spanske liga én gang og Champions League fire gange med Real Madrid. I den seneste finale havde han selv en stor andel i sejren, da han scorede to ud af holdets tre mål.

Alligevel er den danske landstræner, Åge Hareide, ikke i tvivl om, hvem af de to spillere han ville vælge på sit hold.

- Jeg ville helst have Eriksen på mit hold. Bale er en god spiller. Ingen tvivl om det. Men på vores hold, som det ser ud nu, så foretrækker jeg Christian Eriksen, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT efterfulgt af et stort smil.

Ydmyg Eriksen

Wales' landstræner, Ryan Giggs, følger også nøje med i Premier League, hvor han har set, hvor højt et niveau danskeren kan spille på.

- Han er uden tvivl en af de bedste i Premier League. Han har gjort det i en længerevarende periode nu, hvor han både har scoret mål og lagt op til mål, sagde Giggs på pressemødet forud for kampen mod Danmark.

På trods af roser fra begge landstrænere tøver Eriksen ikke med at kalde waliseren for en større profil.

- Den største stjerne på banen er nok Gareth Bale. Man skal se på, hvad han har været i, hvor lang tid han har været i Real Madrid, og han er et navn, man kender. Så er der et stykke oppe til mig endnu, siger han.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator, Flemming Toft, mener, at begge spillere lige nu ikke spiller på deres topniveau, men når de gør, så har de europæisk topklasse. Og de har stor betydning for deres landshold. På hver deres måde.

- Bale er mere i det direkte spil, han har et godt venstreben, og han kan fyre det af for alvor.

- Eriksen er måske mere lidt klogere og kreativ spiller, som kan sætte det danske spil. Det er meget nødvendigt, at han kan det i øjeblikket. 

Kampen mellem Danmark og Wales spilles fredag klokken 20.45.