Fodbold

For første gang rykkede Eriksen op: - Det er meget specielt

Christian Eriksen var anfører mod Wales, da Simon Kjær var fraværende på grund af en skade. Men det var ikke dét, han ikke havde prøvet før.

At rykke op.

Det var derimod dét, Christian Eriksen aldrig havde oplevet i sin fodboldkarriere lige indtil fredag aften.

Her vandt Danmark sin gruppe i Nations League med en 2-1-sejr over Wales i Cardiff, og det udløste altså oprykningen til Liga A. Turneringens øverste hylde.

- Det er meget specielt, lød det fra Christian Eriksen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Hele turneringen har været fin at spille. Det har været andre kampe i stedet for venskabskampe, og det har gjort det mere spændende også som spiller. Der har været noget i sidste ende. Det har været sjovt.

Danmark mangler fortsat at spille en gruppekamp mod Irland i Aarhus mandag aften, men den er uden betydning for stillingen i gruppen. Irerne slutter sidst og rykker ned i Liga C, mens Wales bliver i Liga B.

- Vi skal slutte året godt af. Det er på hjemmebane, så vi skal give fansene en god afsked og os selv en god følelse. Vi gider heller ikke tabe den, sagde Christian Eriksen.

Kan blive sparet mod Irland

Om Eriksen er med mod Irland er dog tvivlsomt. Han spillede hele kampen mod Wales, og det er ikke lang tid, siden han vendte retur fra en skade i maveregionen.

- Alle fodboldspillere vil gerne spille landskampe, men selvfølgelig kommer det an på, hvordan kroppen reagerer. Det var 90 minutter igen, og ligesom i klubben skal vi dagen efter kamp og den efterfølgende dag se, hvordan det ser ud og føles.

- Jeg går stærkt ud fra, at jeg stadig er en del af holdet, uanset om jeg spiller mod Irland eller ej, sluttede Eriksen.

Det er kampstart i smilets by klokken 20.45.