Fodbold

Rooney var flov til sidst i Manchester United

Wayne Rooney nåede at spille 13 sæsoner i Manchester United. Michael Dalder / Scanpix Denmark

Den engelske fodboldspiller Wayne Rooney var langt fra tilfreds i sin sidste tid i Manchester United, hvor han brugte meget tid på bænken.

Han er klubbens mest scorende spiller, og han har vundet alt, hvad der er at vinde på klubplan i løbet af sine 13 år i Manchester United.

Men den sidste sæson i den engelske storklub var alt andet end storslået for den engelske legende, hvor særligt manglen på spilletid og en rolle som indskifter blev pinlig for Rooney. 

- Der kommer perioder, hvor du tvivler på dig selv som spiller, hvor du spørger dig selv: 'er jeg god nok?'. Det kom til det punkt, hvor jeg var flov i Manchester United. Jeg tænkte, at jeg kunne ikke fortsætte sådan her, fortæller Wayne Rooney til Sky Sports.

Rooneys tid på 'Drømmenes Teater' begyndte for alvor at udvikle sig til et mareridt, da klubben ansatte Jose Mourinho som cheftræner op til 2016/17-sæsonen. 

Herfra brugte klubkaptajnen nemlig det meste af sæsonen på bænken, og særligt et bestemt øjeblik i en ellers glædelig situation fik ham til at indse, at United-tiden for alvor lakkede mod enden. 

- Jeg mente personligt, at jeg var god nok til at komme ind på holdet igen, men jeg fik ikke rigtig chancen. Jeg fik et minut i Europa League-finalen, og jeg husker, at jeg gjorde mig klar til at komme ind mod Southampton i ligacup-finalen - uden at komme det. Det var flovt. 

- Mourinho bad mig løfte trofæet efter ligacup-sejren over Southampton. Jeg svarede, at jeg slet ikke spillede, men han insisterede. Så jeg løftede det hurtigt og gav det videre. Jeg tænkte bare, 'hvad er det jeg har gang i?'. Jeg måtte væk, fortæller englænderen. 

Det var efter denne sæson, at Wayne Rooney skiftede tilbage til barndomsklubben Everton, inden han i sommer skiftede Premier League ud med den amerikanske liga, MLS, hvor han nu spiller for D. C. United. 

Her har 33-årige Rooney til gengæld allerede demonstreret sin berettigelse på banen, da han med 12 mål og seks oplæg var med til at sikre holdet en højst overraskende plads i ligaens slutspil.

Way Rooney nåede at score hele 253 mål for Manchester United, og den tidligere landsholdsanfører har også rekorden for England, hvor han i 120 kampe har scoret 52 gange.