Stamplads på landsholdet har givet 'Zanka' mere selvtillid

Det seneste halve år på landsholdet har været yderst positivt for Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Det er 10 år siden, at Mathias 'Zanka' Jørgensen en novemberdag fik sin debut på landsholdet.

Men det er først i år, at det store gennembrud er kommet. Siden sommer har Huddersfield-spilleren været en fast mand i midterforsvaret. Det er noget, han har kunne mærke personligt, når han er mødt ind i landsholdslejren.

- Det giver grobund for optimisme. Det betyder meget for selvforståelsen at have bidt sig fast, og selvtilliden vokser kun. Jeg føler mig mere og mere tilfreds, som jeg har gjort som person og menneske i lang tid. Men især nu, når jeg spiller, fortæller han til TV 2 SPORT.

Timingen var god

Det var lidt et tilfælde, at den 28-årige dansker erobrede en stamplads. I VM-kvalifikationen havde Simon Kjær og Andreas Bjelland været de to sikre kort, men Sidstnævnte blev skadet i optakten til VM.

I de første to kampe ved slutrunden valgte Danmarks landstræner, Åge Hareide, at starte med Andreas Christiansen i midterforsvaret. Da William Kvist blev skadet, blev Christensen sendt op på den defensive midtbane for at lukke hullet. Det gav pludselig plads til Mathias 'Zanka' Jørgensen, som siden har spillet fast.

- Nogle gange handler det om timing. Man skal være en lille smule heldig, og det må man sige, at jeg var, og så har jeg været god til at bide mig fast på det rigtige tidspunkt, siger han og fortæller, at han vil kæmpe for at bevare startpladsen.

Han ved principperne for, hvordan vi skal spille

Åge Hareide

- Det er noget, jeg værner rigtig meget om, og jeg er utrolig tilfreds med at stå i den her situation. Jeg vil nyde det, så længe det varer, men jeg har selvfølgelig ikke lyst til at give pladsen fra mig.

Åge Hareide roser 'Zanka' for at stå klar, da holdet pludselig havde brug for ham.

- Under VM måtte vi finde løsningen, og det gjorde Zanka på en udmærket måde. Han har også været med så længe, at han ved principperne for, hvordan vi skal spille.

- Det er derfor, det er vigtigt at have kontinuitet i truppen, for gennem træninger lærer vi, hvordan vi skal starte kampene. Så ved de nøjagtigt, hvordan vi ønsker det, og hvordan vi vil have det.

Stamspillere spares ikke

I Danmarks kommende landskamp mod Irland får 'Zanka' formentlig fuld spilletid, da forsvarsspilleren har karantæne i næste kamp for sin klub. Det fortalte Hareide på søndagens pressemøde.

Her afslørede landstræneren også, at Christian Eriksen forventes at spille fra start, selvom Danmark allerede er sikre på at slutte på førstepladsen i gruppen og dermed kan spare spillere.

Kampen mod Irland spilles mandag klokken 20.45 i Aarhus.