Fodbold

Bendtner dropper anke - fængselsdom står ved magt

Bendtner vil fokusere på sin familie og klub, og derfor dropper han anke af voldsom, oplyser hans forsvarer.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner frafalder anken af sin dom på 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør.

Det oplyser Statsadvokaten i København på Twitter.

- Fodboldspiller frafalder sin anke. Statsadvokaten i København finder ikke tilstrækkeligt grundlag for at opretholde sin kontraanke. Byrettens dom er dermed endelig, lyder det i et tweet.

Københavns Byret straffede 2. november den danske Rosenborg-angriber med ubetinget fængsel i 50 dage for vold mod taxachaufføren.

Den dom ankede fodboldspilleren og hans forsvarer, advokat Anders Németh, på stedet til frifindelse.

Anklagemyndigheden lavede rutinemæssigt en såkaldt kontraanke med krav om en hårdere straf til Bendtner.

Bendtner uenig i byrettens afgørelse

Da fodboldspilleren nu har frafaldet sin anke, har anklagemyndigheden også besluttet at frafalde kontraanken. Det betyder, at dommen mod Nicklas Bendtner står ved magt.

Dommen inkluderer, at 30-årige Bendtner skal betale sagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 kroner til taxachaufføren.

- Nicklas er ikke enig i afgørelsen fra byretten, men har besluttet at lægge sagen bag sig og fokusere på sin klub og familie. Det er en beslutning, jeg har fuld forståelse for, og jeg har derudover ikke yderligere kommentarer, skriver Anders Németh i en SMS til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORT forsøger at få oplyst, om Bendtner vil ansøge om at afsone med en elektronisk fodlænke. Det kan han, når fængselsstraffen er mindre end seks måneder. Hvad enten han skal afsone sin straf i fængsel eller med fodlænke, skal det ske i Danmark.

Det er endnu uvist, hvornår straffen skal afsones, men Nicklas Bendtner kan komme med ønsker til, hvornår frihedsstraffen skal foregå.

Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, har ikke yderligere at tilføje, end det han sagde umiddelbart efter domsafsigelsen 2. november:

- Fra DBU's side kan man stadig godt spille på landsholdet, når man har udstået sin straf, sagde Peter Møller til TV 2 SPORT dengang.

Onsdag holder Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, også fast i det, hun udtalte til TV 2 SPORT 2. november. Den norske klub støtter fortsat Bendtner, der ikke bliver fyret, selv om han nu har accepteret sin fængselsstraf.

- Det ændrer dommen i Danmark ikke på. Vi er støttende og tager vare på vores ansatte, siger Tove Moe Dyrhaug til Rosenborgs hjemmeside.

Nicklas Bendtner har kontrakt med klubben for endnu en sæson.

Ville ikke betale taxaregning på 52 kroner

Lørdag 8. september havde Bendtner under et skadesforløb været i byen med modelkæresten Philine Roepstorff, og ud på natten satte parret sig ind på bagsædet af en taxa i det centrale København.

Da chaufføren ifølge Bendtner kørte en uhensigtsmæssig rute, valgte parret at forlade vognen. Vel at mærke uden at betale regningen på 52 kroner.

Det gjorde chaufføren vred, og da han nogle minutter senere kastede en tom dåse efter Bendtner og kæresten, gik den kendte fodboldspiller til angreb.

Han slog chaufføren, så han faldt, og mens han lå ned, blev han sparket. Sammenstødet medførte, at chaufføren brækkede sin kæbe.

Ifølge Bendtner handlede han i nødværge. Men det blev altså afvist af Københavns Byret.

- Jeg frygtede for at blive overfaldet eller kørt ned bagfra. Jeg tænkte på min kæreste. Jeg havde en skade, og jeg kunne ikke løbe væk derfra. Derfor opsøger jeg situationen for at afværge situationen, sagde Bendtner i byretten.

Anklagemyndigheden havde også rejst tiltale mod den 31-årige chauffør. Påstanden var, at dåsen kunne betegnes som forsøg på vold. Men det blev han frifundet for.

Nicklas Bendtner vandt for ti dage siden det norske mesterskab med Rosenborg.

Nicklas Bendtners voldssag

 1. 2018

  1. Bendtner anmeldt for vold

   Søndag 9. september kommer det frem, at Nicklas Bendtner er anmeldt for vold efter en episode med en taxachauffør om natten.

    

   - Chaufføren har været eller skal på operationsbordet med en brækket kæbe. Hvad status er med chaufføren, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, sagde kommunikationschef i Dantaxi Rasmus Krochin til TV 2 dengang.

  2. Bendtners kæreste deler forklaring

   Mandag 10. september udsender den danske angribers norske klub, Rosenborg, en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at en "svært nedtrykt Nicklas Bendtner selv kontaktede klubben og informerede om, hvad der var sket".

    

   - Vi vil i fred og ro gennemgå det, som er sket, og vurdere, hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måde, han har krav på, uanset handlingen.

    

   Samme dag fortæller Nicklas Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, via Instagram sin version af sagen:

    

   - Taxametret viste lidt over 50 kroner, da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U-vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os, og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt.

    

   Dantaxis kommunikationschef Rasmus Krochin afviser forklaringen over for TV 2:

    

   - Ifølge de informationer, som vi har, stemmer hendes forklaring ikke overens med det, som man kan se på video- og lydmaterialet fra taxaen. Ifølge vognmanden, som har set videomaterialet (taxachaufførens leder, red.), er det ikke sådan, hændelsesforløbet har været. Ifølge vores oplysninger, så viser videomaterialet noget andet.

  3. Bendtner siger ord - nægter sig skyldig

   På et ekstraordinært pressemøde i Trondheim 11. september sætter Nicklas Bendtner for første gang ord på hændelsen, der fandt sted natten til søndag 9. september:

    

   - Som I har kunnet læse i medierne, har jeg rigtigt nok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.

    

   Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug udtaler følgende ved samme lejlighed:

    

   - Vi har ikke vurderet, hvad vi gør, hvis Nicklas bliver dømt for vold. Så må vi vurdere situationen igen.

    

   Samme dag siger Nicklas Bendtners advokat, Anders Németh, til TV 2, at Bendtner "nægter sig skyldig", og taxachaufførens bistandsadvokat Luise Høj udsender følgende udtalelse:

    

   - Min klient passede natten mellem lørdag og søndag sit arbejde som taxachauffør. Han kørte i den forbindelse med to kunder, som efterfølgende nægtede at betale for turen. Min klient blev derefter udsat for et groft overfald. I den forbindelse afvises alle påstande om, at min klient på nogen som helst måde har givet anledning til overfaldet.

    

   Af udtalelsen fremgår det desuden, at chaufføren mandag 10. september blev opereret for dobbelt kæbebrud og derfor først tirsdag var i stand til at reagere på Philine Roepstorffs udlægning af forløbet.

  4. Taxadirektør afviser forklaring

   Onsdag 12. september udtaler Jan Britze, direktør for vognmandsfirmaet Jan's Taxi i Slangerup, der har taxachaufføren ansat, sig ifølge Fagbladet 3F:

    

   - Som jeg ser det, er overfaldet ikke foregået som Nicklas Bendtners kæreste har beskrevet det i medierne. Når man ser optagelserne fra videoovervågningen, er der ikke tvivl om, hvad der er sket, og at han er blevet overfaldet.

  5. Taxachauffør sigtes forsøg på vold

   Onsdag 21. september kommer det frem, at taxachaufføren, nøjagtig som Bendtner, vil blive sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.

    

   - Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, bekræfter taxachaufførens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, over for TV 2.

  6. Taxachaffør overrasket over tiltale

   Torsdag 11. oktober giver taxachaufførens advokat, Mette Grith Stage, udtryk for, at hendes klient er overrasket over at være blevet tiltalt for forsøg på vold:

    

   - Overordnet set må jeg sige, at det kom bag på min klient, det her. Han anser sig selv som offeret i den her sag. Min klient blev sigtet af politiet for noget tid siden, så vi var forberedte på, at der måske også ville komme et anklageskrift rettet mod min klient.

    

   - Min klient nægter sig skyldig i det, han nu er blevet tiltalt for. Tiltalen mod min klient lyder på forsøg på vold, ved at han skulle have kastet en ukendt genstand mod Bendtner og hans kæreste uden at ramme, sagde hun til TV 2.

  7. Bendtner tiltalt for spark i ansigtet

   Tirsdag 23. oktober kommer TV 2 i besiddelse af anklageskriftet.

    

   Heraf fremgår det, at Nicklas Bendtner er tiltalt for at have givet en taxachauffør et knytnæveslag i ansigtet, som fik chaufføren til at falde. Efterfølgende skulle Bendtner have sparket taxachaufføren i ansigtet, hvilket resulterede i buler og rifter i ansigtet samt "et operationskrævende kæbebrud" for taxachaufføren.

  8. Bendtner og chauffør yderligere tiltalt

   Tirsdag 30. oktober bliver både Nicklas Bendtner og taxachaufføren tiltalt i yderligere to forhold.

    

   Bendtner og chaufføren er begge tiltalt for at undlade at anvende sikkerhedssele. Derudover er Nicklas Bendtner tiltalt for at være gået fra regningen på 52 kroner, mens chaufføren er tiltalt for at have talt i en håndholdt mobiltelefon under kørslen.

  9. Bendtner idømmes 50 dages ubetinget fængsel

   Den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner bliver ved Københavns Byret kendt skyldig for vold og idømmes 50 dages ubetinget fængsel. Bendtner og hans forsvarer, advokat Anders Németh, anker dommen på stedet til frifindelse.

    

   Taxachaufføren bliver ved samme lejlighed frikendt for forsøg på vold, men skal betale en bøde på 3000 kroner, fordi han ikke havde sele på og talte i håndholdt mobiltelefon.

  10. Bendtner er velkommen på landsholdet efter afsoning

   Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, siger til TV 2 SPORT, at Nicklas Bendtner stadig godt kan spille på landsholdet, når han har udstået sin straf.

    

   Tre dage senere, 5. november, slår landstæner Åge Hareide hælene sammen i forbindelse med landsholdsudtagelsen til Nations League-kampene mod Wales og Irland. Den 9. september udelukkede Hareide ellers mere eller mindre, at Bendtner kunne have en fremtid på landsholdet, såfremt han ville blive dømt for vold.

    

   - Det vil være utænkeligt at have en mand dømt for vold på landsholdet, hvis det skulle komme så vidt, sagde Åge Hareide dengang.

  11. Rosenborg genvinder mesterskabet

   Rosenborg vinder det norske mesterskab for fjerde år i træk. Det er andet år i træk for Nicklas Bendtners vedkommende, idet han kom til klubben i marts 2017.

    

   30-årige Bendtner siger samme dag, at han regner med at være i Rosenborg næste sæson.

  12. Statsadvokat kontraanker Bendtner-dom

   Statsadvokaten for København vælger at kontraanke dommen fra Københavns Byret i sagen om Nicklas Bendtner. Statsadvokaten ønsker en hårdere straf til den danske fodboldspiller, der fik 50 dages ubetinget fængsel.

    

   Da den sigtede, Nicklas Bendtner, ankede dommen til frifindelse straks efter domsafsigelsen 2. november, er det normal procedure, at anklagemyndigheden kontraanker. Anklagemyndighedens krav om tre måneders fængsel blev heller ikke opfyldt i første instans.

  13. Bendtner dropper anke af voldsdom

   Nicklas Bendtner dropper sin anke af byrettens dom. I samme ombæring frafalder anklagemyndigheden også sin såkaldte kontraanke. Dermed står dommen mod Nicklas Bendtner ved magt. Dommen inkluderer, at 30-årige Bendtner skal betale sagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 til taxachaufføren. Bendtner skal afsone sin straf i Danmark, men det er endnu uvist hvornår.