Fodbold

Danmark blev hans sidste modstander - irsk landstræner stopper

Martin O'Neills sidste kamp i spidsen for det irske landshold blev mod Åge Hareide og Danmark. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Irlands træner Martin O'Neill og den assisterende træner Roy Keane stopper med øjeblikkelig virkning.

Martin O'Neiil skal ikke længere stå i spidsen for det irske landshold. Det oplyser det irske fodboldforbund onsdag. Den assisterende træner for det irske landshold, Roy Keane, er også færdig.

- Breaking: Bestyrelsen i det irske fodboldforbund er blevet enige med Martin O’Neill om at gå hver til sit, skriver det irske fodboldforbund.

Den sidste kamp i spidsen for det irske landshold blev derfor Irlands Nations League-opgør mod Danmark mandag, der endte 0-0. I Nations League endte Irland på en sidsteplads i gruppen efter Danmark og Wales, hvor det kun blev til to point i fire kampe. Det betyder, at Irland rykker ned i det tredjebedste lag i Nations League.

Martin O'Neill tiltrådte som landstræner for Irland i 2013, og og førte blandt andet holdet til ottendedelsfinalen ved EM-slutrunden i 2016.

Han forlængede sin kontrakt i januar 2018, efter at Irland havde tabt i de afgørene playoff-kampe om at komme med til VM til Danmark - på hjemmebane blev det ved den lejlighed til et nederlag på hele 5-1.

På det sidste har han været kritiseret i de irske medier for at spille defensivt.

- Jeg vil gerne takke Martin, Roy og trænerstaben for den indflydelse, de har haft på det irske landshold, siger FAI-direktør John Delaney ifølge BBC.

- Der har været mange højdepunkter i Martins tid - ingen større end EM 2016 i Frankrig, der vil leve længe i alle irske fans' hukommelse, siger John Delaney.

Mandagens uafgjorte resultat mod Danmark var fjerde kamp i træk, at det irske landshold ikke formåede at score.

2018 har kun budt på en enkelt sejr i ni forsøg. Den kom, da USA i juni blev besejret med 2-1 i en venskabskamp.

Martin O'Neill har tidligere stået i spidsen for blandt Sunderland, Aston Villa, Celtic og Leicester.

Roy Keanes trænerkarriere har budt på ophold i Ipswich og Sunderland samt et assistenttrænerjob i Aston Villa.