Fodbold

Skuffende fodboldresultater koster penge i Brøndby

Brøndby har haft en skidt periode på fodboldbanen, og det får nu konsekvenser uden for banen. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Brøndby har nedjusteret forventningerne til årsregnskabet som følge af skuffende resultater på banen.

De skuffende resultater på fodboldbanen koster ikke kun point i superligatabellen for Brøndby IF.

Også bundlinjen er berørt af situationen, og selskabet bag klubben nedjusterer nu forventningerne til årsresultatet.

- Brøndby IF har ikke realiseret sportslige resultater i Superligaen indtil nu i sæsonen 2018/19 på det niveau som der tidligere var forventet, hvilket har haft en negativ indvirkning på indtjeningen fra blandt andet TV, entré og lignende kampdagsindtægter, skriver selskabet i sin seneste delårsrapport.

Hvor Brøndby hidtil har forventet at lande på et overskud på mellem 12 og 22 millioner kroner, har man i tredje kvartalsregnskab skruet ned til en forventning om et positivt resultat på 10-12 millioner kroner før skat.

Indregnet i den prognose er, at superligaholdet inden nytår avancerer fra sjette- til tredjepladsen i Superligaen. Det kræver, at holdet henter fire point mere end den aktuelle nummer tre, Esbjerg, i de sidste fire spillerrunder.