Fodbold

Genvalg til profiler i afstemning om årets mandlige fodboldspiller

Christian Eriksen kan genvinde prisen som Årets bedste mandlige fodboldspiller. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Spillerforeningen, der står for kåringen af årets fodboldspiller, har søndag præsenteret de nominerede til herrernes pris.

Det er tre velkendte navne, der kommer til at kæmpe om prisen som Årets mandlige fodboldspiller 2018.

De tre nominerede er nemlig nøjagtig de samme som for et år siden, hvor Christian Eriksen vandt afstemningen blandt de danske fodboldspillere.

  • Christian Eriksen, Tottenham Hotspur
  • Thomas Delaney, Borussia Dortmund
  • Kasper Schmeichel, Leicester City

Årets fodboldspiller kåres af fodboldspillernes fagforening, Spillerforeningen. Det er en afstemning blandt foreningens medlemmer, og derfor anses den af mange som den mest prestigefyldte pris i fodboldsporten.

Christian Eriksen har fået overrakt titlen som årets mandlige fodboldspiller hele fire gange. Landsholdets nummer 10 fik prisen i både 2013, 2014, 2015 og 2017. Kasper Schmeichel fik prisen i 2016.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft er Schmeichel favorit til prisen, især fordi målmanden stod et imponerende VM. 

Thomas Delaney, der skiftede til Dortmund i sommer, har endnu ikke prøvet at modtage prisen som årets fodboldspiller.

Afstemning

Hvem har været den bedste mandlige fodboldspiller i år?

Harder kan også få genvalg

I kvindernes afstemning, hvor de nominerede allerede var præsenteret, kan det også ende med et genvalg. Landsholdsanfører, der i sommer blev kåret som Europas bedste kvindelige fodboldspiller, er nomineret sammen med forsvarsspillere Janni Arnth og midtbanespilleren Sanne Troelsgaard.

Pernille Harder har fået prisen som årets kvindelige fodboldspiller de seneste tre år. Derudover fik hun også prisen i 2012.

Afstemning

Hvem har været den bedste kvindelige fodboldspiller i år?

Årets fodboldspillere kåres i starten af januar, men allerede inden da kan Pernille Harder modtage fornem hæder. I starten af december bliver det nemlig afgjort, om hun bliver den første modtager af kvindernes Ballon d’Or – verdens bedste fodboldspiller.