Fodbold

Skandalehærget Copa Libertadores-finale udskydes igen

Copa Libertadores-finalen bliver heller ikke spillet søndag aften, da Boca Juniors-spillerne stadig ikke er klar til kampen.

Finalen i Copa Libertadores, Sydamerikas pendant til Champions League, mellem de rivaliserende Buenos Aires-klubber River Plate og Boca Juniors er endnu engang blevet suspenderet.

Præsidenten i det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), Alejandro Domínguez, fortæller på et pressemøde, at kampen ikke bliver spillet søndag aften. Den nye kamptidspunkt er endnu ikke offentliggjort.

- Betingelserne er der ikke. Der er et hold, der er blevet angrebet. Vi vil spille, når alle spillerne kan gå på banen uden undskyldninger. Conmebol har truffet en beslutning om, at der ikke er nogen sportslig lighed. Vi udsætter kampen og finder den rigtige dato, skriver Boca Juniors på sin hjemmeside.

Kampen skulle i første omgang spilles lørdag, men inden kampstart blev Boca Juniors' spillerbus angrebet af fans fra River Plate. Flere af spillerne fik både tåregas og glaskår i øjnene. Tv-billeder i Argentina viste Boca-spillere, der tog sig til halsen med øjne, der løb i vand på grund af gassen. Angrebet på spillerbussen opstod, selvom en stor mængde af politifolk eskorterede bussen.

- Spillere er kommet til skade. Du kan ikke spille en kamp på den måde, sagde Boca Juniors generalsekretær, Christian Gribaudo.

- De angreb os fra alle sider, siger Boca-anfører Pablo Perez, som ifølge AFP tydeligvis var præget af gassen. Perez var en af de spillere, der blev hårdest ramt. Han blev efterfølgende bragt til hospitalet, hvor han blev undersøgt. 

Pablo Perez var en af de spillere, der blev ramt af angrebet.

Sydamerikas Fodboldforbund udsatte først kampen til klokken 22.00 dansk tid, rykkede det derefter 23.15, men valgte senere at suspendere den. Kort inden midnat lørdag kom det frem, at kampen først bliver spillet søndag klokken 21.00. Men dette bliver altså ikke. 

- Et kæmpe cirkus

Angrebet lørdag aften betød, at de tæt på 70.000 fans, der havde fundet vej til Argentinas nationalstadion, måtte væbne sig med tålmodighed.

- Det var et kæmpe cirkus, som argentinsk sportspresse også har kaldt det, siger freelance-korrespondent Rune Vitus Harritshøj i en telefon fra Buenos Aires til TV 2. 

De to opgør bliver afviklet uden tilskuere på udebaneafsnittene. I fem år har fans af udeholdene været forment adgang til argentinske klubkampe, fordi der har været problemer med hooliganisme. Selvom forbuddet siden er blevet ophævet, så har man alligevel valgt at indføre det til årets finaler. 

- Der er tiltagende problemer i argentinsk klubfodbold, og de har i flere år kørt med, at udeholdets fans ikke må komme på stadion. Det eneste, som politiet skulle, var at passe på Bocas spillerbus. Det fejlede, så fra øverste hold er politiets indsats blevet kritiseret ekstremt meget, siger Rune Vitus Harritshøj

Der var masser af drama og intensitet på banen, da de to argentinske fodboldklubber spillede 2-2 i den første af to kampe i Copa Libertadores-finalen, som er Sydamerikas svar på Champions League. Flere gange var spillerne ved at ryge i totterne på hinanden, men det er ingenting, i forhold til hvad der tidligere er sket af kuriøse ting under de såkaldte 'superclasicos'.