Fodbold

Arsenal-kamp flyttes på grund af undtagelsestilstand

Den engelske storklub Arsenals Europa League-kamp mod ukrainske Vorskla flyttes 300 kilometer på grund af politiske uroligheder.

Kampen mellem Arsenal og Vorskla i Europa League er blevet flyttet fra Poltava til Kiev, efter at Ukraine har indført undtagelsestilstand i flere regioner i landet.

Det er det europæiske fodboldforbold, UEFA, der står bag beslutningen om at flytte kampen af sikkerhedsmæssige hensyn.

- UEFAs nødpanel har i dag truffet beslutningen om at flytte FC Vorsklas UEFA Europa League-gruppekamp mod Arsenal FC fra byen Poltava efter indførslen af undtagelsestilstand i visse regioner i Ukraine, skriver UEFA.

Poltava, hvor kampen skulle være spillet, ligger ikke i et område, hvor der er blevet erklæret undtagelsestilstand, men der er opstået tvivl om sikkerheden i forbindelse med kampen, fordi byen ligger i et område, hvor der er store politiske spændinger. 

- Kampen bliver nu spillet på Olimpiyskiy Stadium i Kiev torsdag den 29. november klokken 18.55, skriver UEFA, men Vorsklas præsident, Oleh Lysak, er fortsat ikke sikker på, at kampflytningen kan lade sig gøre.

- Det Olympiske Stadion (i Kijev, red.) har ikke givet os en bekræftelse på, at det kan lade sig gøre at spille der, siger Lysak ifølge AP.

Der er ubesvarede spørgsmål i forhold til kampens billetsalg, påpeger vicepræsidenten.

Andre kampe kan også blive flyttet

Beslutningen om at flytte Europa League-opgøret kommer mindre end 48 timer før, kampen fløjtes i gang. Og UEFA havde ellers i første omgang afvist, at kampen skulle flyttes på grund af de politiske uroligheder.

Undtagelsestilstanden træder i kraft fra onsdag den 28. november og gælder indtil den 27. december. Derfor kan andre kampe også risikere at blive berørt af situationen, forklarer UEFA. 

- UEFA vil fortsætte med at holde øje med og vurdere sikkerhedssituation i Ukraine i de kommende dage, før der træffes besutninger om eventuelt at flytte andre kampe, lyder det i en erklæring fra UEFA.

Inden kampen torsdag fører Arsenal gruppe E i Europa League, og den engelske hovedstadsklub kan sikre sig førstepladsen i gruppen med en sejr, mens Vorskla kæmper for at holde sig i live i gruppespillet.