Fodbold

Spansk spiller blev erklæret død, efter han rejste hjem

Ballybrack FC fik aflyst en kamp, mens der før andre kampe blev afholdt et minuts stilhed, efter klubben fejlagtigt meldte sin egen spiller død.

Dublin-klubben Ballybrack FC sendte lørdag en tung besked afsted til Leinster Senior League - den tredjebedste irske række, hvor klubben spiller.

Her stod, at en af klubbens spillere, spanske Fernando Nuno La-Fuente, var blevet dræbt i en trafikulykke, hvilket med det samme førte til en aflysning af Ballybracks egen lørdagskamp, mens der før alle andre kampe blev afholdt et minuts stilhed.

Ligaen placerede tilmed en notits i avisen med kondolencer til både klubben og spillerens familie. 

Men så viste det sig, at spilleren slet ikke var død. Han var såmænd bare rejst hjem til Spanien. 

- Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er sket en grov fejl i korrespondancen fra et medlem af vores administration til Leinster Senior League, lød det i en udtalelse fra Ballybrack FC tirsdag, ifølge BBC.

- Der blev afholdt et krisemøde og den ansvarlige person er blevet frataget alle forpligtelser i Ballybrack FC, omkring førsteholdet og i klubben som helhed. Fejlen blev begået af en person, der har haft markante personlige udfordringer, uden at andre i klubben har kendt til det.

Klubben oplyser desuden, at man har været i kontakt med Fernando Nuno La-Fuente for at få bekræftet, at han har det godt, og at han har accepteret klubbens undskyldning i sagen.

- På nuværende tidspunkt kan vi kun undskylde overfor Leinster Senior League, vores modstandere fra Arklow Town FC, og til alle andre i og uden for fodbold, der har kontaktet os med støttende hilsener i de seneste dage, meddeler Ballybrack.

- Alarmklokkerne begyndte at ringe

Tirsdag eftermiddag valgte klubbens formand at opsige sin stillingen.

Det fortæller bestyrelsesformanden for Leinster Senior League, David Moran, der samtidig stod klar med en hjælpende hånd til spillerens pårørende. 

- Leinster Senior League ringede til klubben igår morges (mandag, red.) Vi ville vise vores sympati og være til stede under begravelsen og måske møde familien og se, hvad vi kunne gøre i denne forfærdelige situation. 

Men opkaldet resulterede i stedet i, at ligaen igangsatte en undersøgelse, da det kom frem, at spilleren blot var rejst tilbage til hjemlandet.

- Så fik vi at vide, at han var fløjet til Spanien i lørdags. Der begyndte alarmklokkerne at ringe hos os. Hvordan kunne man dø tidligt fredag morgen, og så blive fløjet retur til Spanien lørdag?

- Vi tjekkede hospitaler. Vi tjekkede overalt. Ingen kunne finde nogle oplysninger om denne unge mand. Der var selvfølgelig nogle af hans holdkammerater, der på sociale medier gjorde opmærksom på, at han tog tilbage til Spanien for flere uger siden, fortæller bestyrelsesformanden. 

Ballybrack FC indtager i øjeblikket andenpladsen i Major C1-rækken under Leinster Senior League i Irland.