Fodbold

Suveræne Juventus tromler videre i Serie A

Juventus' Rodrigo Bentancur jubler over en scoring i Serie A lørdag aften. Alberto Lingria / Ritzau Scanpix

Med en udesejr på 3-0 over Fiorentina fortsætter Juventus den ensrettede vej mod titelforsvar.

Christian Nørgaard så samtlige 90 minutter fra Fiorentinas bænk, da holdet tabte 0-3 til det suveræne tophold Juventus.

Med sejren har de forsvarende mestre nu 13 sejre og en enkelt uafgjort efter 14 kampe. Fiorentina er placeret midt i rækken.

Juventus var spillemæssigt i teten, men Fiorentina var dygtige til at bruge bolden fornuftigt, når hjemmeholdet nærmede sig topholdets felt.

Det blev til et par gode chancer for Fiorentina, men effektiviteten manglede, og i stedet viste Juventus, hvorfor mestrene suverænt topper Serie A.

Efter en halv time konstruerede Rodrigo Bentancur et flot bandespil med Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo trak forsvaret skævt med et løb på tværs, så Bentancur fra kanten af feltet fladt kunne sætte føringsmålet ind.

Juventus følte sig også snydt for et straffespark i første halvleg, så det blev ved det ene mål før pausen.

Fiorentina kom godt ud efter pausen og var tæt på udligningen. Den kom ikke, og i stedet faldt kampens afgørelse 20 minutter før tid.

Giorgio Chiellini fik ramt bolden lidt skævt i feltet, men den fik alligevel lov til at passere hele vejen ind i kassen.

Juventus havde blot lukket otte mål ind i de 13 kampe i ligaen før lørdagens kamp, så med 20 minutter at gøre godt med virkede det svært for hjemmeholdet.

Svært blev til umuligt godt ti minutter før tid, da Juventus fik et straffespark, som Ronaldo stensikkert bankede i mål.

Scoringen var Ronaldos tiende i sæsonen, så han nu er delt topscorer i Serie A med Genoas Krzysztof Piatek.

I lørdagens sene opgør spillede Joachim Andersen hele kampen i forsvaret for Sampdoria, som på hjemmebane besejrede Bologna 4-1. 

Sejren betyder, at Sampdoria på ottendepladsen har 19 point.