Fuldstændig chokerende, siger tidligere landsholdsspiller om Klopps jubel

Liverpools manager, Jürgen Klopp, siger, at han undskyldte over for Evertons træner efter kampen.

Alt tydede på, at Liverpool skulle tabe terræn til førerholdet i Premier League, Manchester City, da hjemmekampen mod Everton rundede 95 minutters spil.

Virgil van Dijk missede fuldstændig en helflugter, men bolden dalede ned omkring overliggeren, hvor Evertons målmand Jordan Pickford fik skubbet bolden ned på overliggeren. Bolden ramte overliggeren endnu en gang, før Divock Origi headede bolden i mål til 1-0.

Det udløste en ekstatisk jubel på Anfield, hvor Liverpools tyske manager, Jürgen Klopp, stormede ind på banen og krammede Liverpool-målmand Allison Becker.

- Jeg er nødt til at undskylde. Det var ikke min mening at være respektløs, men jeg kunne ikke stoppe mig selv, sagde Jürgen Klopp ifølge BBC efter kampen.

- Hvis jeg var i stand til at forklare, hvad jeg følte, havde jeg kunnet kontrollere det. Vi leder ikke efter undskyldninger, men det er sådan, det er. Det var ikke planen at løbe på banen. Jeg valgte at stoppe, da jeg var tæt på Allison. Han så overrasket ud.

Ifølge BBC blev Klopps tyske trænerkollega, David Wager fra Huddersfield, i 2017 tildelt to spilledages karantæne, da han i en kamp mod Leeds løb ned til baglinjen for at juble over en scoring.

- Jeg ved ikke, hvad FA (det engelske fodboldforbund, red.) skal gøre i sådan en situation, men jeg må vente og se, siger Klopp.

Med sejren holder Liverpool Manchester City i kort snor. City har to point flere end Liverpool efter 14 spillerunder, og lige nu ligner det et parløb mellem de to klubber om det engelske mesterskab.

Voldsom kritik

Euforien over de tre point er til at forstĂĄ, men mĂĄden, Klopp reagerede pĂĄ, bliver kritiseret voldsomt af den tidligere engelske landsholdsspiller Danny Mills.

- Det er fuldstændig chokerende, hvad Jürgen Klopp laver, siger Mills til BBC.

Han understreger, at det er helt okay at juble efter en scoring og forlade det tekniske felt en smule.

- Men at løbe ind midt på banen er respektløst over for Everton. Der er så mange managers, der ville blive svinet til, men Klopp er meget venlig udadtil, alle lader til at elske ham, og han kan ikke gøre noget forkert.

- Du må bare ikke løbe ind midt på banen, uanset omstændighederne.

Kalder kritik noget 'sludder'

Den fortolkning er den tidligere fodboldspiller og nuværende BT Sport-ekspert Chris Sutton dog helt uenig i.

- Sikke en omgang sludder. Det er et derby. Det sker i kampens hede. Det er ikke respektløst, det er følelser, skriver han på Twitter og bakkes op af den tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise.

- Du (Mills, red.) er helt galt på den. Det bliver kaldt passion i et derby, sådan som det skal være. Det har ikke noget at gøre med at være respektløs. Stærkt, Klopp.

Sagde undskyld - eller gjorde han?

Jürgen Klopps jubel, da dommeren fløjtede kampen af kort efter scoringer, var noget mere afdæmpet, og tv-billeder viste Klopp gå hen til Evertons manager, Marco Silva, give ham et kram og tale til ham.

- Efter kampen gav jeg med det samme Marco Silva en undskyldning, da vi talte sammen. Jeg fortalte ham, hvor stor respekt jeg har for hans arbejde, for det er utroligt, hvad han har gjort for det hold, siger Klopp ifølge RTE.

Marco Silva afviser imidlertid, at Klopp beklagede sin jubel.

- Han sagde ikke undskyld til mig. For at være ærlig så jeg det ikke. Jeg ved ikke, hvad han gjorde, eller hvordan han gjorde det. Jeg kan ikke kalde det respektløst, for jeg så det ikke. Når jeg ser det på et tidspunkt, kan jeg måske sige noget om situationen, siger Silva ifølge RTE.

- Det var en heldig eftermiddag for ham, men sådan er fodbold. Jeg tror heller ikke, han forventede det, der skete, siger Silva om det heldige føringsmål i det 96. minut.

Nederlaget betyder, at Everton nu er otte point fra femtepladsen i Premier League, hvor Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham er stukket af.

Everton ligger pĂĄ sjettepladsen med 22 point ligesom Manchester United.