AaB gør afløser til permanent cheftræner

16x9
Jacob Friis overtog trænersædet efter fyringen af Morten Wieghorst. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Siden 26. november har Jacob Friis haft status som midlertidig cheftræner for AaB, men nu er han forfremmet.

Fodboldklubben AaB forfremmer Jacob Friis til permanent cheftræner med en forlængelse af kontrakten, der nu som minimum løber resten af sæsonen.

AaB's aftale med Jacob Friis løber dermed foreløbig frem til næste sommer, oplyser AaB sent mandag aften.

- Jeg er beæret, stolt og ydmyg over, at AaB nu peger på mig som permanent cheftræner, og jeg vil gøre alt for at leve op til klubbens tillid, siger Jacob Friis til klubbens hjemmeside.

Jacob Friis kom fra en rolle som assistenttræner, men blev midlertidigt sat til at stå i spidsen for AaB, da klubben fyrede cheftræner Morten Wieghorst.

Wieghorst havde over en lang periode leveret utilfredsstillende resultater.

I sin første kamp i spidsen for AaB blev det til en 4-1-sejr på udebane over Esbjerg, mens det i weekenden blev til et 2-4-nederlag på hjemmebane til AC Horsens.

- Det er selvfølgelig afgørende, at vi vinder nogle fodboldkampe og derigennem opfylder vores ambitioner og målsætninger, og samtidig skal vi gerne have genskabt glæden ved at komme på Aalborg Portland Park og se et veloplagt AaB-hold, siger Friis.

- Jeg er ikke i tvivl om, om jeg kan varetage opgaven, men det er vigtigt for mig at mærke efter, om dette skal være min fremtidige rolle, og det har jeg nu nogle måneder til at blive endeligt afklaret med. Optimalt set er de kommende måneder blot begyndelsen på en lang periode som cheftræner i AaB.

Jacob Friis, der tirsdag fylder 42 år, har den højeste træneruddannelse i Danmark, og han bliver af AaB's sportschef, Allan Gaarde, regnet for "et af landets største trænertalenter."

- Derfor har vi også relativt hurtigt sporet os ind på, at tiden er kommet til at give Jacob chancen med det fulde ansvar for vores Superligatrup, og vi er enige om, at et halvt år som udgangspunkt er et fornuftigt tidsperspektiv at evaluere på baggrund af, siger Allan Gaarde.

- Jacob har arbejdet sig op fra ungdomsrækkerne og kender vores klub og vores kultur indgående, herunder i sagens natur arbejdet i AaB Talent, ligesom hans fodboldfaglighed er velkendt – også uden for vores klub, siger Allan Gaarde.

- Ikke mindst kender Friis indgående tilgangen til vores spilfilosofi i AaB, og samtidig indeholder Jacob menneskelige egenskaber, der flugter med vores værdier og kommer til udtryk i hans mandskabsbehandling, slutter Allan Gaarde.

AaB ligger på syvendepladsen i Superligaen, et point efter Esbjerg på sjettepladsen, der giver en plads i slutspillet.