Fodbold

Marcondes har overrevet ledbånd: - Jeg kan ikke blive ved med at græde

Bare tre kampe efter comebacket blev Marcondes skadet igen. Adam Holt / Privatfoto/Ritzau Scanpix

Emiliano Marcondes nåede lige at få sin første startplads i sæsonen, inden han pådrog sig en ny længerevarende skade.

- Jeg var helt knust. Det første, jeg tænkte, var, om jeg kunne blive klar til weekendens kamp mod Swansea.

Emiliano Marcondes blev ikke klar. Og det bliver han heller ikke i de næste tre måneder, hvor han må sidde ude.

Skaden skete den 24. november, da den danske Brentford-spiller vendte tilbage efter en anden skade, han pådrog sig i sæsonoptakten. Marcondes nåede to indhop, inden hans første kamp fra start satte ham tilbage på ny.

- Jeg kaster mig ned for at blokere et indlæg og får så et vrid i min ankel, idet jeg lander, forklarer han om aktionen, der efter alt at dømme koster en ny pause fra fodbolden.

- Da jeg fik resultatet af scanningen, var det endnu et slag. Jeg var rigtig frustreret og kunne ikke sove i et par nætter, men nu har jeg brugt nok tid på at ærgre mig og græde ud. Jeg kan ikke blive ved med at græde i flere dage. Jeg er bare nødt til at komme videre. 

Emiliano Marcondes havde revet et ledbånd over. Et andet var beskadiget, mens et tredje var delvist overrevet. 

(artiklen fortsætter under billedet)

De næste to uger er den 23-årige midtbanespiller tvangsindlagt til at gå på krykker og med højre ben i indpakning, men han lader sig ikke slå ud.

- Jeg føler mig mentalt stærk og klar til at gå igennem det. Jeg er sikker på, jeg nok skal komme igen.

I 1-1-kampen mod West Bromwich nåede den tidligere FC Nordsjælland-profil at lægge op til sit holds eneste mål, inden han blev skadet i slutminutterne.

- Jeg har fået mere sikkerhed i min position i klubben, og jeg tror også, jeg har fået lidt mere respekt fra mine holdkammerater. De har været meget trøstende og opmuntrende.

- De siger, at jeg er virkelig uheldig, for jeg var lige kommet tilbage, og jeg havde gjort det rigtig godt, fortæller den tidligere FC Nordsjælland-profil.

Foruden Emiliano Marcondes har Brentford den danske landsholdsback Henrik Dalsgaard og det tidligere AC Horsens-talent Mads Bech på kontrakt. Midt i oktober blev Thomas Frank forfremmet til cheftræner i klubben. Efter 21 spillerunder er Brentford nummer 18 i den næstbedste engelske række.