Fodbold

AaB slog OB trods mystik om annulleret straffespark

AaB fik underkendt en straffesparksscoring i første halvleg. Claus Fisker / Ritzau Scanpix

AaB går forbi OB i Superligaen efter en sejr på 2-1 i Odense.

Efterårssæsonens sidste kamp for OB og AaB blev en dramatisk affære, som nordjyderne endte med at vinde med 2-1.

AaB fik annulleret en straffesparksscoring i kampens indledning, hvor der ikke blev dømt omspark, men derimod frispark til OB.

Tom van Weert sparkede bolden i nettet, efter han forinden havde lavet en finte, hvor han mere eller mindre stoppede sit tilløb. Samtidig var der flere spillere fra begge hold, der løb ind i feltet, før han foretog sit spark.

Den tidligere topdommer Jan Hald vurderer, at det er van Weets finte, der udløste kendelsen fra dommer Michael Johansen.

- Tager han sparkefinten, står der klart i loven, at han skal have en advarsel. Jeg tror helt klart, det er sparkefinten, han tager. Så ved jeg ikke, om han glemmer advarslen, siger Jan Hald til TV3 Sport.

Tom van Weert slap for en advarsel, men OB fik altså frispark, og der stod fortsat 0-0 på måltavlen i Odense.

- Det er vanvittigt dømt. Jeg tror aldrig, jeg har set noget lignende. Jeg snakkede med ham efter kampen, og han vidste godt, han havde lavet en kæmpe fejl, sagde AaB's Kasper Risgård til TV3 Sport efter kampen.

Straffespark til OB

I de døende minutter af første halvleg fik hjemmeholdet så tilkendt straffespark, da Oliver Abildgaard nedlagde Troels Kløve.

Straffesparket blev sat ind af den tidligere AaB-spiller Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius bringer OB foran med 1-0.

AaB kom dog tilbage kort inde i anden halvleg takket være formstærke Kasper Kusk, der nu står noteret for tre mål og to assists i efterårets sidste tre kampe.

Han modtog bolden uden for OB's felt og lagde bolden fladt over i det lange hjørne.

Ti minutter før tid var det så OB'ernes tur til at udvise stor frustration.

Et hjørnespark blev sendt ind i feltet tæt under mål, hvor OB's målmand Sten Grytebust ikke fik ram på bolden, så den endte hos Kasper Pedersen, der sendte bolden i mål.

Det så dog ud til at blive annulleret, men efter Michael Johansen havde konfereret med linjedommeren blev de enige om, at målet skulle tælle, og dermed kom AaB foran med 2-1.

Michael Johansen (th) vurderer AaB's 2-1-scoring sammen med linjedommeren.

Det blev også kampens resultat, og dermed rykkede AaB op over OB i tabellen. Nordjyderne er på fjerdepladsen, mens OB røg ned på femtepladsen.

AaB-hyldest til OB-spiller

Kampen var samtidig den sidste for Kenneth Emil Petersen, der stopper karrieren.

Den tidligere OB-anfører blev tidligere på sæsonen vraget og har ikke været en del af truppen længe. Inden kampen blev han hyldet af de medrejsende AaB-fans.

Han spillede i den nordjyske klub fra 2009 til 2016 og var med til at vinde både mesterskabet og pokalen i 2014.

OB-spilleren Kenneth Emil Petersen blev hyldet af de medrejsende AaB-fans.