Fodbold

Ekspert sætter efterårets hold i Superligaen

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen sætter efterårets hold og kårer halvsæsonens mest værdifulde spiller i Superligaen.

Mandag aften mødes AGF og Hobro i Aarhus, og derefter går landets bedste fodboldrække, Superligaen, på vinterpause frem til anden weekend i februar.

Det giver anledning til at sætte efterårets hold, hvor TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har valgt en 3-5-2-formation. Lorentzen udpeger også denne halvsæsons mest værdifulde spiller (MVP).

Om efterårets hold i Superligaen siger Kasper Lorentzen:

- Ikke mærkeligt fylder de to tophold meget på holdet, men der er alligevel blevet plads til nogle spillere, som i mine øjne har gjort sig positivt bemærket, selv om deres hold ikke har været godt kørende i hele efterårssæsonen.

Efterårets hold i Superligaen

 • Målmand: Jesper Hansen (FC Midtjylland)

Kasper Lorentzen om valget: Han er en vigtig skanse i målet for midtjyderne. Han er dygtig både med hænder og fødder og tager vigtige bolde på vigtige tidspunkter.

 • Forsvar: Alexander Scholz (FC Midtjylland)

Kasper Lorentzen om valget: Han har været en god erstatning for midtjyderne i forsvaret efter salget af profilen Bubacarr Sanneh. Har altid et højt bundniveau med gode præstationer til følge.

 • Forsvar: Marc Dal Hende (FC Midtjylland)

Kasper Lorentzen om valget: Han bliver ved med at imponere med sine offensive kvaliteter og målnæse hos mestrene. Han er ikke til at komme udenom.

 • Forsvar: Andreas Bjelland (FC København)

Kasper Lorentzen om valget: Tilgangen af Bjelland har løftet de andre spillere i FCK's forsvar. Det er ikke altid, han syner på banen, men det gør hans autoritet og lederegenskaber.

 • Midtbane: Jakob Poulsen (FC Midtjylland)

Kasper Lorentzen om valget: Sikker, solid og højt niveau. Han bliver ved med at være FCM's vigtigste mand. Mange assists og mål og en kæmpe leder for ulvene.

 • Midtbane: Robert Skov (FC København) - efterårets MVP

Kasper Lorentzen om valget: Efterårets bedste spiller. Topscorer i Superligaen med 18 mål. Det er flere mål end både Vejle og Hobro. Han er steget i niveau, som efterårssæsonen er skredet frem, og hvilken afslutning han laver på sit første år i FCK.

 • Midtbane: Hallur Hansson (AC Horsens)

Kasper Lorentzen om valget: Det er ikke altid, at AC Horsens spiller lige attraktivt, men de har fightere og vigtige spillere på holdet. En vigtig mand for Horsens og med stor indflydelse på, at Horsens endnu en gang imponerer i Superligaen.

 • Midtbane: Jacob Schoop (Vejle Boldklub)

Kasper Lorentzen om valget: Efterårets hold må gerne have andre end topholdenes profiler på, og Vejles midtbanemand imponerer mig med hans spil og kløgt inde på banen. Ja, Schoops hold har ikke høstet for mange point, men jeg kan lide hans fodboldspil og blik for spillet.

 • Midtbane: Joni Kauko (Esbjerg fB)

Kasper Lorentzen om valget: Finnen har fået vind i sejlene på vestkysten, efter han har skiftet Randers ud med Esbjerg. Han har bidraget til Esbjergs gode efterår og har samtidig leveret mål.

 • Angreb: Dame N'Doye (FC København)

Kasper Lorentzen om valget: Velkommen tilbage til Superligaen. Tak for det høje niveau, som klæder Danmarks bedste fodboldrække. Han og Robert Skov har været FCK's bedste, og med sine 12 mål pynter N'Doye ekstremt meget på det nuværende førerhold.

 • Angreb: Andreas Skov Olsen (FC Nordsjælland)

Kasper Lorentzen om valget: Så kom der endnu en. En ny ung mand. En ny målscorer fra FCN. Imponerende halvsæson fra Skov Olsen, som viser stor kvalitet i sine afslutninger og driblefærdigheder. Hvor længe kan de holde på ham i Farum? Det bliver nok ikke så længe, som de gerne vil.

FCK og FCM i duel om guldet

Det er FC København, der overvintrer på Superligaens førsteplads skarpt forfulgt af FC Midtjylland på andenpladsen. De to klubber har henholdsvis 47 og 44 point.

Nærmeste forfølger er Brøndby på tredjepladsen med 30 point. De blå-gule fik en skidt afslutning på efterårssæsonen, da de på hjemmebane tabte 2-3 til Vendsyssel.

Der resterer seks runder af grundspillet, som spilles i februar og marts, inden det gælder kampen om mesterskabet for de seks bedste hold og kampen om at undgå nedrykning for de otte øvrige hold.