Fodbold

SønderjyskE fyrer træneren

Claus Nørgaard stopper i SønderjyskE med øjeblikke virkning.  Claus Fisker / Scanpix Denmark

Et 3-0-nederlag på hjemmebane blev Claus Nørgaards sidste kamp som træner for SønderjyskE.

Superligaklubben SønderjyskE skal bruge vinterpausen på at finde en ny træner.

Klubben har fyret Claus Nørgaard, der led et 3-0-nederlag til FC København i sin sidste kamp for klubben.

– Det har hele tiden været planen, at vi ville evaluere efter årets sidste kamp, og det har vi nu gjort. Konklusionen er fra vores side, at tiden er inde til at få frisk blod ind, og derfor har vi valgt at afbryde samarbejdet. Efteråret har ikke helt været, som vi havde håbet, og derfor går vi et intenst forår i møde, hvor en ny cheftræner forhåbentligt kan give os det afgørende løft, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens hjemmeside.

SønderjyskE, der går på juleferie som nummer 10 i Superligaen, ansatte Claus Nørgaard i januar 2017. Dengang afløste han Jakob Michelsen, der efter en afstikker til svensk fodbold er træner i OB i dag. 

Under Claus Nørgaard kom SønderjyskE lige akkurat med i mesterskabsspillet i 2016/2017-sæsonen, mens klubben blev nummer otte i grundspillet i sidste sæson. SønderjyskE var dog ikke i fare for at rykke ned i det efterfølgende gruppespil om at undgå nedryknings-playoff. 

I et interview med Canal 9 søndag aften fortalte Claus Nørgaard, at han ikke havde planer om at forlænge sin kontrakt.

- Jeg har fået nogle henvendelser, som jeg har valgt at arbejde videre på. 

Vil 'starte på en frisk'

Claus Nørgaards kontrakt udløb i sommeren 2019, men klubben har vurderet, at det er en god idé at få en ny cheftræner inden da. 

– Claus har været med til at stabilisere os i superligaen efter sølvet i 2016, og det var også det, han blev ansat til. Han har skullet stå model til meget, og vi har især i 2018 haft et hårdt år, så det er også med i vores vurdering, at det nu er tid til at starte op på en frisk. Jeg har haft et fortrinligt samarbejde med Claus, der har været en loyal og dedikeret træner, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover, siger Hans Jørgen Haysen.

SønderjyskE forventer, at en ny træner er på plads, inden holdet møder ind igen den 7. januar.