Fodbold

Brøndby må undvære sin topscorer i forårets første to kampe

Fodboldens Disciplinærinstans har idømt Brøndby-angriberen Kamil Wilczek to karantænedage. Han må derfor sidde ude mod FC Nordsjælland og Esbjerg.

Et albuestød koster nu Kamil Wilczek yderligere to spilledages karantæne. Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union.

I Brøndbys udekamp mod Vejle i Superligaen 9. december gik angriberen op i en hovedstødsduel med Vejles Kerim Memija, hvor Wilczek efterfølgende modtog et gult kort, og Memija måtte udgå med en brækket kæbe.

Fodboldens Disciplinærinstans har taget sagen op af egen drift i tråd med den retningslinjeskrivelse, som blev sendt ud til klubberne forud for sæsonstart, og afgjort den på baggrund af tv-billeder.

Retningslinjeskrivelsen til klubberne

Forud for sæsonstart gjorde Fodboldens Disciplinærinstans det klart, at i episoder, som dommeren har set og vurderet under kampen, vil instansen se på muligheden for eventuelt at forhøje tildelte karantænepoint, hvis tv-billeder viser en meget voldsom eller på anden måde helt usportslig/uacceptabel handlemåde.

Kilde: DBU.

- På baggrund af tv-billeder vurderer Fodboldens Disciplinærinstans, at Kamil Wilczek springer ind i hovedstødsduellen med unødig stor kraft og uden blik for andet end modspilleren, og at han derved bringer modspillerens sikkerhed i fare, hvilket er helt uacceptabelt, lyder det.

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen skønnede i kampen, at Kamil Wilczek brugte armen hensynsløst i duellen med Kerim Memija, men efter at have genset episoden erkender Kjærsgaard-Andersen, at han sammen med sit team foretog et fejlskøn under kampen.

Får 30 ekstra karantænepoint

- Kamil Wilczek bruger unødig stor kraft i springet med armen og udsætter sin modspiller for fare, og derfor i stedet burde have været udvist, står der i pressemeddelelsen.

Kamil Wilczek fik seks karantænepoint for det gule kort, han modtog under kampen, hvilket bragte ham op på 22 karantænepoint i alt. Han havde derfor karantæne i søndagens kamp mod Vendsyssel FF.

Disciplinærinstansens afgørelse om at forhøje sanktionen, så den straffes som et direkte rødt kort, betyder, at Wilczek tildeles yderligere 30 karantænepoint svarende til 36 karantænepoint for et direkte rødt kort.

De 30 ekstra karantænepoint betyder, at han passerer karantænegrænsen ved 36 point og lander på den næste grænse ved 52 point. Dermed skal 30-årige Wilczek afsone yderligere to spilledages karantæne i Brøndbys første to kampe i foråret, som er mod henholdsvis FC Nordsjælland og Esbjerg.

Kamil Wilczek er Brøndbys suveræne ligatopscorer i denne sæson med 12 mål.