Fodbold

Klubløse Nadim får fri fra landsholdet

Landstræner Lars Søndergaard har udtaget 20 spillere, der skal møde ind til den første samling i 2019. Nadim og Nielsen er ikke med.

To af de store profiler får en pause, når kvindelandsholdet mødes igen i januar.

Nadia Nadim, der onsdag fik ophævet sin kontrakt med Manchester City, og Theresa Nielsen er ikke blandt Lars Søndergaards 20 udvalgte til en testkamp mod Finland. Dansk Boldspil Union skriver i en pressemeddelelse, at ’landstræneren har givet de to spillere fri’.

Theresa Nielsen er på kontrakt i amerikanske Seattle Reign, og de seneste måneder har hun brugt den lange pause i den amerikanske række på at spille for Melbourne City i Australien.

Nadia Nadim har haft knap så travlt på banen. I de seneste City-kampe har hun slet ikke været med i truppen, og den 5. december tilbragte hun hele en pokalkamp på bænken. Ifølge TV 2 SPORTs gennemgang af Manchester Citys kampe, har hun ikke spillet siden september.

Fem mulige debutanter

Fraværet af de to spillere har givet plads til hele fem debutanter. Derudover kan Stine Ballisager også få comeback på landsholdet – hun har ikke spillet en landskamp siden 2013.

- Det vigtigste lige nu er at få den allerbedste forberedelse til EM 2021. Det er er klart mål for os at komme til den slutrunde. Vi skal finde den bedste måde, som vi kan spille på. Det ligner den sidste kamp, vi spiller mod Holland, hvor vi var både spilstyrende og spillede direkte. Men spillerne skal følge sig trygge ved spillemåden, så det kan eksekveres bedre – og det er det, vi skal spore os ind på i det kommende halvår, siger Lars Søndergaard.

Testkampen mod Finland spilles på Cypern den 21. januar.

Truppen til kampen

 1. Katrine Abel, Brøndby
 2. Line Johansen, Avaldsnes
 3. Janni Arnth, Arsenal
 4. Rikke Sevecke, Brøndby
 5. Simone Boye, Rosengård
 6. Stine Ballisager, Vålerenga
 7. Janni Thomsen, VSK Aarhus
 8. Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring
 9. Katrine Veje, Montpellier
 10. Mille Gejl, Brøndby
 11. Nanna Christiansen, Brøndby
 12. Nicoline Sørensen, Brøndby
 13. Rikke Marie Madsen, VSK Aarhus
 14. Sanne Troelsgaard, Rosengård
 15. Sofie Junge, Vittsjö
 16. Emma Snerle, Fortuna Hjørring
 17. Frederikke Thøgersen, Fortuna Hjørring
 18. Pernille Harder, Wolfsburg
 19. Signe Bruun, Paris-Saint Germain
 20. Sofie Svava, Brøndby

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Lars Søndergaard men uden held.